Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Lupiinin kitkentätalkoot

Lappeenrannan lentokentältä on löydetty yli sata uhanalaiseksi ja silmälläpidettäviksi luokiteltua eliölajia, muun muassa perhosia, pistiäisiä ja luteita. Lentokentän noin 150 hehtaarin laajuinen keto on myös kasvistoltaan arvokas.  Lentokentällä leviää kuitenkin haitallinen vieraslaji lupiini, joka uhkaa arvokasta ketoelinympäristöä valloittamalla kasvupaikkoja ja rehevöittämällä maaperää. Talkoiden tarkoituksena on kaivaa lupiinia kentältä pois mahdollisimman paljon alueen monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Kokoontuminen tapahtuu lentokentän terminaalin edessä tasatunnein, mistä osallistujat kuljetetaan autolla talkooalueelle lentokentän päätyyn. Mukana voi olla itselleen sopivan ajan. Osallistujat saavat talkoissa työhanskat ja työvälineet. Lentokentällä paras työkalu lupiinin kaivamiseen on talikko, joita on järjestäjien puolesta varattuna rajallisesti. Mukaan kannattaakin ottaa oma talikko, jos sellainen on saatavilla sekä huomioliivi, joka tulee olla lentokentällä liikkujilla päällään. Myös järjestäjillä on joitakin huomioliivejä. Tapahtumassa on tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa. Myös omia eväitä voi ottaa mukaan. Pukeutuminen säänmukaisesti.

Lupiinin torjuntahanke on saanut rahoitusta ympäristöministeriöltä osana Helmi-elinympäristöohjelmaa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri sekä Lappeenrannan lentokenttä Oy.

Tervetuloa mukaan turvaamaan ötököiden monimuotoinen lentotoiminta!

Lisätietoa

Anna Vuori, p. 050 541 3524