Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Avartava kokemus – lue Anna-Mari Mikkolan blogi

Tätä kirjoittaessani työkokeilu Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirissä on päättymässä ja samoin Instagramiin tekemäni joulukalenteriprojektikin lähenee loppuaan.

Joulukalenteri on syntynyt ilman tarkempaa suunnittelua, pala palalta. Joitakin vinkkejä sain aluepäälliköltä ja myös Instagram-tilin seuraajat ovat voineet vaikuttaa joulukalenterin sisältöön. Tavoitteeksi asetettiin uusien seuraajien saaminen ja siinä on onnistuttu. Sosiaalisessa mediassa säännölliset julkaisut ovat tärkeitä, joten tekemistä olisi jatkossakin.

Joulukalenteria tehdessäni luonnonsuojelun tärkeys ja merkitys on kirkastunut. Ilman suojelua olisivat esimerkiksi hirvi ja ilves kadonneet Suomen luonnosta jo aikoja sitten. Nyt töyhtötiainen ja kangasvuokko ovat suojelun tarpeessa. Samoin kuin metsät.

Kuvassa olevan, minulle tärkeän metsän muuttuminen hakkuuaukoksi vahvisti myös osaltaan luonnonsuojelun ja metsiensuojelun merkitystä. En ollut muutamaan vuoteen päässyt käymään tässä metsässä ja järkytys oli suuri, kun marraskuisena sunnuntaina lähdin metsäretkelle ja siinä missä piti olla metsä, olikin heinittynyt aukko. Poissa oli pehmeä sammalikko ja polku, joka kulki metsän halki ja johti kalliojyrkänteelle. Aukko oli niin vaikeakulkuinen, että jouduin kääntymään takaisin. Metsän kaatamiseen ei kulu paljon aikaa, mutta siihen kuluu ennen kuin samalla paikalla on taas metsä.

Meillä on hieno ja rikas luonto, pidetään siitä huolta.

Rauhallista joulun aikaa ja valoisaa tulevaa vuotta 2023!

Metsän joulu

Jouluilta hämärtyy,

tuuli pois jo etääntyy.

Joka kuusen latvahan

tarttuu tähti taivahan.

Hiljaisina seisoo maat.

Metsän vakaat asukkaat,

saapuu illan juhlihin

yksin, kaksin, kolmisin.

Laulun tahtiin joka puu

sinne tänne kallistuu.

Kettujenkin leikki on jouluyönä viaton.

-Oiva Paloheimo-