Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

LUONTOHELMET TALTEEN!

Hyvä luonnossa kulkija,

Kutsumme sinut mukaan etsimään Etelä-Karjalan arvokkaita luontokohteita!

Ilmoita metsissä, soilla, vesistöjen rannoilla kohtaamistasi luontohelmistä Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiriin. Voit halutessasi laittaa mukaan kuvia ja tarinaa, miksi alue on sinulle tai mielestäsi tärkeä. Emme julkaise emmekä tallenna nimeäsi, ellet halua sitä tarinasi allekirjoitukseksi. Ilmoitetut luontohelmet kootaan yhteiselle kartalle.

Monimuotoinen luonto on ehtona lukemattomien lajien elämälle, ilmastonmuutoksen hillinnälle ja ihmisten hyvinvoinnille lapsista vanhuksiin. Arvokasta luontoamme tulee varjella. Yhteisessä omistuksessa olevia luontokohteita kuten kuntien, seurakuntien ja valtion maita voidaan päättäjille esittää suojeltaviksi. Yksityiset maanomistajat voivat omilla toimillaan säästää arvokkaita alueita, ja myös esittää niitä METSO-suojeluun.

Kohteen voit ilmoittaa Kansalaisen karttapaikan karttalinkillä tai koordinaattipisteenä (ohjeet alla). Jos kumpikaan ei onnistu, ilmoituksen voi tehdä myös sanallisesti mahdollisimman tarkasti: kaupunki, kunta, kylä ja lähin paikan nimi sekä sanallinen kuvaus kohteen sijainnista alueella. Luonnonsuojelupiiristä Juha Juuti ja Jari Kiljunen ottavat vastaan ehdotuksia ja vastaavat karttatyöstä. Kohdepisteet ladataan QGIS-karttaohjelmaan.

 YHTEYSTIEDOT

Juha Juuti, juuti.juha@gmail.com    TAI     Jari Kiljunen, jari.kiljunen@sll.fi

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry, Katariinantori 6, 53900 Lappeenranta      

OHJEET KARTTALINKIN LUOMISEEN:

Mene osoitteeseen https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/. Etsi kartalta haluamasi ilmoitettava paikka. Napauta karttaa hiirellä niin voit liikuttaa sitä ja kohdistaa haluamaasi kohtaan. Oikealta yläkulmasta voit lähentää ja loitontaa karttaa. Kun olet löytänyt kartalta kohteesi, napauta vasemmalta ylintä sinistä kuviota (paikkamerkintä). Sen jälkeen napauta hiirellä kohdettasi kartalla ja ruutuun avautuu ikkuna, johon voit kirjoittaa tietoa paikasta. Kun olet valmis paina hyväksy, jolloin kartalle ilmestyy merkinnän kohdalle laatikko, josta löytyvät koordinaatit sekä paikan karttalinkki. Paina ”Jaa karttalinkki”, kopio se ja lähetä sähköpostilla eteenpäin.