Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Jättipalsamin torjuntatalkoot tuottivat tulosta Lappeenrannassa

Kitkettyjä jättipalsamin versoja. Kuva Anna Vuori.

Jättipalsamin torjuntatalkoot tuottivat tulosta Lappeenrannassa – kaupunki kutsuu kitkijät kiitoskahveille 25.9. klo 18

Haitallisten vieraskasvilajien torjuntaan keskittyvä VieKas LIFE -hanke ja Lappeenrannan kaupunki järjestivät kesän aikana jättipalsamin kitkentätalkoita eri puolilla Lappeenrantaa. Talkoita oli yhteensä 14. Talkookohteina olivat Sammonlahden uimaranta, Karhuvuoren Viljapuisto, Karhuvuoren urheilukenttä, Harapaisten urheilukenttä, Rakuunamäki, Myllysaaren ranta, Hiessilta ja Pallo. VieKas-hankkeen talkoisiin osallistui yli 60 henkilöä. Myös asukkaat järjestivät lukuisia jättipalsamin kitkentätalkoita eri puolilla kaupunkia, muun muassa Tirilässä, Hakalissa ja Lauritsalassa. Lisäksi kaupungin viheralueita hoitavat työntekijät iskivät jättipalsamin kimppuun siimaleikkureilla.

-”Kesän aikana kitkettiin arviolta satoja tuhansia jättipalsamin versoja. Tämän työn jälki näkyy ensi kesänä kasvin selvänä vähentymisenä kitkentäpaikoilla”, kertoo VieKas-hankkeen aluekoordinaattori Anna Vuori. ”Yksivuotisen jättipalsamin torjunnassa myös niitto on riittävän tehokas torjuntamenetelmä laajoissa kasvustoissa. Kaupungin työntekijät osallistuivat siimureilla torjuntatyöhön, ja jälki oli hyvää”, kehuu Vuori.

Lappeenrannan kaupunki ja VieKas-hanke kutsuvat kaikki haitallisten vieraskasvilajien torjuntaan osallistuneet kaupunkilaiset kiitoskahveille keskiviikkona 25.9. klo 18-20 kaupungintalolle (Villimiehenkatu 1). Tarjoilujen järjestämiseksi tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon sähköpostilla tai tekstiviestillä 23.9. klo 15 mennessä: Taina Lahtela, taina.lahtela@lappeenranta.fi, puh. 040 529 8480.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki talkoisiin osallistuneet sekä itse omatoimisesti haitallisia vieraskasveja torjuneet kaupunkilaiset.

Jättipalsamin torjuntatyö jatkuu Lappeenrannassa ensi kesänä.

EU-rahoitteinen VieKas LIFE -hanke toimii usealla paikkakunnalla Suomessa. Suomen luonnonsuojeluliiton vetämän hankkeen tarkoituksena on torjua haitallisia vieraskasvilajeja sekä lisätä haitallisia vieraslajeja koskevaa tietoisuutta. Hankkeen kohdelajeja ovat jättipalsami, jättiputket ja keltamajavankaali. Näitä kaikkia kasveja löytyy myös Etelä-Karjalasta. Lisätietoa löytyy hankkeen kotisivuilta sll.fi/Viekas-life.

Lisätietoja

Aluekoordinaattori Anna Vuori, p. 040 670 1771, anna.vuori@sll.fi, VieKas-hanke, Suomen luonnonsuojeluliitto

Ympäristötarkastaja Taina Lahtela, p. 040 529 8480, taina.lahtela@lappeenranta.fi,  Lappeenrannan kaupunki