Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Ym­pä­ris­tö­pal­kin­not 2018

Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri on myöntänyt metsävuoden 2018 ympäristöpalkinnot ruokolahtelaiselle Oiva Luukkoselle sekä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle. Lämpimät onnittelut!

Risto Kiljunen, Raija Tuuliainen ja Oiva Luukkonen ympäristöpalkinnon jakotilaisuudessa Imatralla 6.1..2018. Kuva Jenni Silvennoinen.

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n tiedote 6.11.2018.

Metsävuoden ympäristöpalkinnot Oiva Luukkoselle sekä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piiri on myöntänyt tämän vuoden ympäristöpalkinnot Oiva Luukkoselle sekä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle. Suomen luonnonsuojeluliitto viettää vuonna 2018 metsävuotta, ja myös Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri piti mielessään maakunnan metsät tämän vuoden palkintoja päätettäessä.

Ruokolahtelainen Oiva Luukkonen palkitaan pitkäjänteisestä ja aktiivisesta luonnonsuojelutyöstä. Luukkonen on asunut ikänsä Ruokolahden Hauklapissa, jossa hän on seurannut läheltä karun ja kirkasvetisen Suurjärven tilan heikkenemistä ja veden nuhjaantumista. Hän on ollut huolissaan etenkin rantametsissä tehtyjen metsätaloustoimien aiheuttamasta vesistökuormituksesta, jonka vähentämiseksi hän on ponnistellut.  Oiva Luukkonen on esimerkki sinnikkäästä ja omatoimisesta luonnon puolesta toimivasta kansalaisesta, joka ei ole arkaillut ottaa tarvittaessa yhteyttä viranomaisiin, toimittajiin ja metsäyhtiöihin.

Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiölle palkinto myönnetään metsien suojelusta ja metsäluonnon monimuotoisuuden huomioimisesta metsien talouskäytössä. Palkinto ja lämpimät kiitokset osoitetaan säätiölle, mutta myös mitä suurimmassa määrin Raija Tuuliaiselle.

Etelä-Karjalan maakunta on Suomessa hännänhuippu metsiensä suojelussa. Metsäteollisuuden vahvassa kuristusotteessa metsäluonto voi huonosti, vanhoja metsiä ja nykyisin jopa varttuneita metsiä on vaikea löytää. Tuuliaisen säätiö ja Raija Tuuliainen yksityishenkilönä ovat hankkineet maakunnasta vielä löytyneitä upeita ja laajoja metsäalueita hallintaansa ja hakeneet niille rauhoituspäätöksen.

Tuuliaisen säätiön metsäomaisuutta on myös jatkuvassa kasvatuksessa, joka on metsäluonnon monimuotoisuutta paremmin huomioiva talousmetsien hoitomenetelmä. Etelä-Karjalassa tällaisia toimijoita tarvitaan rohkaiseviksi esimerkeiksi muillekin.

***

Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri jakaa vuosittain ympäristöpalkinnon toimijoille, joilla on tahtoa, intoa ja sinnikkyyttä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua maakunnassa.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Kimmo Saarinen, p. 041 463 1737, kimmo.saarinen@sll.fi

Aluepäällikkö Anna Vuori, p. 040 670 1771, anna.vuori@sll.fi

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry.