Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

Pohjois-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Kesän 2020 talkoot takana

Tänä kesänä niitettiin talkoilla Muhoksen Sarviselänkankaalla ja Kiimingin Haaraojalla ja ennallistettin suota Kuivaniemen Pekkasuolla.

Muhoksen Sarviselänkankaan niittotalkoissa launtaina 1.8. oli mukana 8 henkilöä ja Kiimingin Haaraojan talkoissa 11 henkilöä. Molemmissa talkoissa sää suosi ja työt sujuivat ripeästi. Niittämisen jälkeen heinät siirrettiin pressujen avulla metsän puolelle kompostoitumaan.

Sarviselänkankaan niittäjiä. Kuva: Merja Ylönen.
Haaraojan niityn talkoolaisia. Kuva: Merja Ylönen.

Kuivaniemen Pekkasuolla rakennettiin kaksi patoa ennallistamistalkoissa lauantaina 15.8. Talkoolaisia oli 13 ja homma sujui jälleen leppoisassa kesäsäässä.

Pato ankkuroitiin paikalle puutolpilla ja niiden väliin laitettiin suodattavia oksilla täytettyjä juuttisäkkejä. Toinen patorakennelma sisälsi oksilla ja maalla täytettyjä säkkejä. Myös kiviä siirrettiin ojaan veden virtausta patoamaan.

Pekkasuon padon rakentajat. Kuva: Merja Ylönen.

Niitoista saamme korvausta Metsähallituksen luontopalveluilta ja Pekkasuon ennallistamista tulee Hiilipörssi. Kiitos heille ja kaikille talkoolaisille. Ilahduttavasti mukana oli myös ensikertalaisia viikatteen käyttäjiä!