Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paraisten yhdistys

Parainen
Navigaatio päälle/pois

Uusia luon­non­suo­je­lua­luei­ta Paraisille

Paraisten alueelle on perustettu useita uusia luonnonsuojelualueita viime aikoina. Viime vuoden lopullat Luonnonperintösäätiö osti 29 hehtaarin laajuisen metsäalueen Önsholman saaresta. Asiasta Luonnonperintösäätiön sivuilla.
Tämän lisäksi uusia alueita on perustettu mm. Finbydalin alueelle kaupungin toimesta sekä Qvidjaan, jossa suojeltiin yli sata hehtaaria Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelman METSO:n kautta. Kenties merkittävin suojeluuutinen oli kuitenkin Gullkronan alueelle viime syksynä perustettu 4800 hehtaarin laajuinen yksityinen meriensuojelualue, joka on valtakunnallisestikin merkittävä.