Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paraisten yhdistys

Parainen
Navigaatio päälle/pois

Miten eläimet kokevat maailmansa?

Evoluutiobiologi ja tietokirjailija Helena Telkänranta

8.11.2018 klo. 19.00-20.30 Paraisten Kalakoululla (Kalakouluntie 72, Parainen)

Helena Telkänranta saapuu Paraisten luonnonsuojeluyhdistyksen vieraaksi kertomaan ajantasaisesta tutkimustiedosta eläinten kokemusmaailmaan liittyen. Esitelmä keskittyy erityisesti suomalaisiin luonnonvaraisiin eläimiin. Aiheina ovat muun muassa seuraavat: Miten eläinten älykkyyttä voidaan mitata ja mitkä ovat Suomen älykkäimmät eläimet? Mitkä kaikki eläimet pystyvät kokemaan iloa, pelkoa tai kipua? Entä sellaisia astetta kehittyneempiä tunteita kuin kiintymystä, leikkisyyttä tai surua? Minkä eläinten kuuloalue ja värien näkeminen yltävät sellaisillekin alueille, jotka meiltä ihmisiltä jäävät havaitsematta?

Helena Telkänranta on evoluutiobiologi ja moninkertaisesti palkittu tietokirjailija, joka tunnetaan etenkin kirjoistaan ”Millaista on olla eläin?” ja ”Eläin ja ihminen – mikä meitä yhdistää?”. Hän tekee myös tutkimustyötä eläinten käyttäytymisestä ja kognitiosta eli mielen toiminnasta Helsingin yliopistossa sekä Bristolin yliopistossa 
Britanniassa.

Tapahtuman tarkemmat tiedot.