Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois
Tiistaina 16.4. Luontoillassa on Lintukerhon linnunlauluilta. Tule kuuntelemaan ja opettelemaan lintujen lauluja Ilkka Markkasen ja Aarne Hagmanin johdolla.
Tässä tuokiokuvia illan ohjelmasta: Aluksi ollaan kesäpaikan pihalla kuuntelemassa lintukonserttia. Siellä laulaa peippokin ja sitä vertaillaan pajulinnun lauluun. Kuunnellaan muita pihapiirin tuttuja kuten kirjosieppoa ja leppälintua. Opiskellaan mm. lehtokertun lavertelua ja punarinnan visertelyä sekä kuunnellaan, miten monella tavalla punakylkirastas laulaa. Kurkataan kuusen latvaan ja kuunnellaan, mikä siellä laulaa. Kuunnellaan lintuja, jotka laulaessaan ”kertovat nimensä”. Kuulostellaan lehtokurpan ohilentoa ja pyritään tunnistamaan mestarilaulajista kultarinnan sekä viita- ja luhtakerttusen laulut. Illan loppupuolella saadaan tehtävien avulla tunnistaa yleisten piha- ja metsälintujen lauluja sekä tutkaillaan, tarvitseeko lintujen ääniä edes opiskella, kun erilaiset sovellukset tunnistavat ne lintuharrastajan puolesta.
Ilta alkaa klo 17:30 kahvi- ja teetarjoilulla ja esitys alkaa klo 18. Paikkana Luontotupa (Puijonkatu 15, 70100 Kuopio). Etänä osallistuminen on mahdollista alla olevan linkin kautta. Sama linkki käy kaikkiin kevään Luontoiltoihin.
Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!
Lisätietoa lintukerho@klyy.fi
(Kuva: Aarne Hagman)