Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Imatran yhdistys

Imatra
Navigaatio päälle/pois

Ym­pä­ris­tö­vas­tuul­li­suut­ta Imatran yleiskaavaan

Keväisiä Vuoksen rantoja Niskalammella. Kuva Juha Jantunen

Imatran kaupunki valmistelee vuoteen 2040 ulottuvaa yleiskaavaa. Luonnonsuojeluyhdistys teki oman esityksen kaavan valmistelua varten.

Ensimmäiset julkisuuteen tulleet kaavan rakennemallit ovat huolestuttaneet monia. Yhdistyksen alkuvuoden tilaisuuksissa on kysytty muun muassa ’Ei kai Saimaan rantoja kaavoiteta yksityisalueiksi?’, ’Onko Kuparin rantametsä saatu jo suojeltua?’, ’Ei kai Vuoksen rantoja pilata kanavia tai venehissejä rakentamalla?

Lähimmät vuodet ja vuosikymmenet tulevat olemaan ratkaisevia ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen torjunnassa ja kunnilla tulee olemaan siinä keskeinen vastuu.

Katsomme, että valmisteltavan yleiskaavan rakennemalli ei edusta ympäristöä säästävää kaavoitusta. Siksi Imatran luonnonsuojeluyhdistys esittää vaihtoehtoiset kaavoituslähtökohdat vastaamaan ilmastonmuutoksen, luonnon monimuotoisuuden säilymisen ja kuntalaisten hyvinvoinnin asettamia vaatimuksia. Käytännön tasolle vietynä esittelemme 18 erityiskohdetta palvelemaan juuri näitä tarkoituksia.

Lue lisää tästä (Lataa pdf, 1 Mt)

Kyhmyjoutsen Niskalammen mattolaiturin luona. Kuva Juha Jantunen