Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ilomantsin yhdistys

Ilomantsi
Navigaatio päälle/pois

Ilomantsin luonnonystävät on mukana Suomen luonnonsuojeluliiton Idän hiljaiset suot -hankkeessa. Hankkeessa tehdään Pohjois-Karjalan suojelemattomia, Neovan aktiivihiilituotannon uhkaamia soita tunnetummiksi visuaalisin keinoin ja paikallisella äänellä. Hankkeen aikana järjestetään mm. konsertti suolla ja valokuvanäyttely uhatuista soista.

Lautasuo on yksi Neovan aktiivihiilitehtaan uhkaamista soista Ilomantsissa.

Hankkeen kohdesoita ovat aktiivihiilituotannon uhkaamat, monimuotoisuusarvoiltaan hienot suot, mm. Muurinsuo, Patrikkasuo ja Lautasuo Ilomantsissa ja Ruokosuo Lieksassa. Hankkeessa saadaan paikallista, alueellista ja valtakunnallista näkyvyyttä näille luontoarvoiltaan rikkaille pohjoiskarjalaisille soille.

Hankkeessa pyritään myös vahvistamaan aktiivihiilitehtaan uhkaamista soista huolissaan olevien paikallisten vaikuttamismahdollisuuksia ja herättämään keskustelua soiden monista merkityksistä alueellisesti ja globaalisti. Hanke kestää reilun vuoden, 1.1.2024 – 31.3.2025. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin BestBelt -ohjelma.

Lisää hankkeesta Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilla.

Toiminta

Ilomantsin Luonnonystävät ry. järjestää tapahtumia, talkoita ja retkiä yhdistyksen omana toimintana sekä yhteistyössä muiden järjestöjen…

Lue lisää