Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ilomantsin yhdistys

Ilomantsi
Navigaatio päälle/pois

Luontoväen kevättapaaminen herätti keskustelua ak­tii­vi­hii­li­tuo­tan­non uhkaamista soista ja kuntametsien suojelusta

Ilomantsin Kino Mantsissa vietettiin mielenkiintoinen iltapäivä Pohjois-Karjalan luontoväen kevättapaamisen merkeissä. Tapaaminen keräsi noin 40 osallistujaa paikalle.

Tuuli Hakulinen kertoi Pohjois-Karjalan alueella olevista aktiivihiilitehtaan uhkaamista soista. Esillä olivat Ketveleensuo Lieksassa ja Koivusuo-Ruosmesuo ja Patrikkasuo Ilomantsissa.

Niilo Nissinen ja Eveliina Korhonen kertoivat kuntametsien kartoituksista Pohjois-Karjalassa. Kunnat ovat suhtautuneet vaihtelevasti metsiensä luontoarvojen kartoituksiin. Arvokkaita metsiä on tähän mennessä löytynyt mm. Nurmeksesta ja Kontiolahdelta. Kartoitusten pohjalta on tehty suojeluesityksiä useassa kunnassa, ja Kontiolahdella metsiä on siirretty FSC:n aina säästettäviksi kohteiksi. Hienoa vapaaehtoistyötä!

Tilaisuuden järjestivät Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri ja Ilomantsin Luonnonystävät Kiitos kaikille osallistujille! Tilaisuus on osa Idän hiljaiset suot -hanketta, jota rahoittaa EU:n BestBelt -ohjelma.