Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Hirvijokilaakson yhdistys

Hirvijokilaakso
Navigaatio päälle/pois

Meidät on palkittu Varsinais-Suomen vuoden maisemateolla 2019!

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten myöntämä tunnus oli tekemämme jättipalsamin torjuntatyö Askaisissa. Sitkeää otetta sillä kohteella onkin tarvittu. Viime kesän talkoiden jälkeen laajat kasvustot on saatu hallintaan ja haitallisen vieraslajin leviäminen estettyä. Kiitos kaikille talkoissa mukana olleille!

Vuoden maisemateko on maa- ja kotitalousnaisten vuosittain järjestämä kilpailu, jossa tänä vuonna teemana oli Suuret suomalaiset vieraslajitalkoot. Maakunnalliset voittajat kisaavat valtakunnallisessa kilpailussa ja sen voittaja valitaan marraskuussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee vuoden maisemateon valintaan ja sillä halutaan kannustaa asukkaita, yhdistyksiä ja muita tahoja hoitamaan omaa lähiympäristöään.

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten  tiedotteessa kerrotaan perusteluista seuraavasti:

Askaisten jättipalsamien torjuntatyötä on tehty jo useita vuosia. Tänä kesänä talkoisiin osallistui maanomistajan lisäksi alueellinen luonnonsuojeluyhdistys. Jättipalsamia on alueella kitketty, niitetty sekä peitetty ja kasvijäte on kuivatettu paikanpäällä leviämisen estämiseksi. Talkoisiin osallistui myös kyläläisiä, joille kerrottiin vieraslajeista ja niiden haitallisuudesta. Usean vuoden torjuntatyön ansiosta alueen kasvillisuus on jo monimuotoisempaa ja jättipalsamin leviämistä on saatu hillittyä. Asiantuntijaraati kiinnitti erityisesti huomioita yhteistyöhön sekä usean vuoden sitkeään torjuntatyöhön. Myös vieraslajien haitoista ja torjuntakeinoista kertominen sai kiitosta asiantuntijaraadilta.