Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Hirvijokilaakson yhdistys

Hirvijokilaakso
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tyk­ses­tä kuoriutui SLL Hirvijokilaakso ry

SLL Hirvijokilaakso lehdistötiedote 23.3.2015

LUONNONSUOJELUYHISTYKSESTÄ KUORIUTUI SLL HIRVIJOKILAAKSO

Nousiaisten ja Maskun luonnonsuojeluyhdistys sai uuden nimen, kun yhdistyksen Askaisten Pikisaaressa 15.3. kokoontunut kevätkokous hyväksyi nimenmuutoksen sisältäneen sääntömuutoksen. Yhdistyksen uusi nimi on Suomen luonnonsuojeluliitto Hirvijokilaakso eli tuttavallisemmin SLL Hirvijokilaakso. Nimenmuutos liittyy Suomen luonnonsuojeluliiton käynnissä olevaan uudistusprosessiin, jossa tavoitteena on saada valtakunnallisen järjestön nimi näkymään myös piiri- ja paikallisyhdistysten nimissä. SLL Hirvijokilaakso on Varsinais-Suomen alueella ensimmäinen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys, joka otti valtakunnallisen mallin mukaisen nimen käyttöön.

Luonnonsuojelutoiminta aloitettiin jo vuonna 1980 Nousiaisten seudun luonnonsuojeluyhdistyksen nimellä ja kuutisen vuotta sitten yhdistyksen nimi muutettiin Nousiaisten ja Maskun luonnonsuojeluyhdistykseksi, kun Askaisten, Lemun, Vahdon ja Velkuan kunnat hävisivät kartalta. ”Päätimme nyt sitoa yhdistyksen nimen maantieteeseen, kun tulevista kuntaliitoksista ei tiedä mitään”, kertoo SLL Hirvijokilaakson puheenjohtaja Maria Timonen. ” Hirvijoen valuma-alue käsittää suurimman osan yhdistyksen toiminta-alueesta ja joki ainakin pysyy, ellei sitä sitten joskus laiteta putkeen”, Timonen perustelee nimivalintaa.

Nimenmuutoksen ohella otettiin käyttöön myös uudistetut säännöt. Suurin muutos on, että SLL Hirvijokilaakso siirtyi yhden vuosikokouksen malliin. ”Yhdistysbyrokratian kevennyttyä voidaan voimavaroja laittaa enemmän varsinaiseen toimintaan”, Maria Timonen arvelee.

SLL Hirvijokilaakson kuluvan vuoden toimintaan sisältyvät perinnemaisematalkoot ainakin Nousiaisten Linnamäen luonnonsuojelualueella sekä Muuntajanmäen ja hautausmaan kedoilla Maskussa. Lisäksi talkoita suunnitellaan haitallisen vieraslajin jättipalsamin päänmenoksi. Ohjelmassa ovat myös mm. yrttivoidekurssi Livonsaaressa kesäkuun alussa ja syksyllä retki Vaskijärven luonnonpuistoon. Yhdistyksen toiminnasta saa lisätietoa osoitteesta www.sll.fi/varsinais-suomi/hirvijokilaakso sekä Vakka-Suomen Sanomien kuntapalstoilta.

Lisätiedot: puheenjohtaja Maria Timonen, puh. 040 – 7699 095