Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri Ala-Satakunnan yhdistys

Ala-Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Kolmen sukupolven Lapin reissu

Kesälomalla rauhoittumiseen tarvitaan luontoa. Siispä perheemme miehet lähtivät viikoksi Lapin perämetsiin. Lähdimme sunnuntaina 2.8. auringon laskettua kohti Posiota. Siellä majoituimme kahteen pikkumökkiin Mäntyniemen lomapaikassa, joka sijaitsee saaressa Ala-Suolijärvellä.

Levättyämme sateisen maanantain, lähdimme tiistaina soutelemaan järvelle. Soudimme tutulle saarelle, josta ennen olimme löytäneet mustikoita. Harmiksemme halla ja rankkasade olivat vieneet mustikat. Lopunpäivää otimme rennosti ja kävimme saunassa.

Keskiviikkona oli retkemme kohokohta, Oulangan kansallispuistoon tutustuminen. Myös ”muutama” muu oli saanut saman idean. Porukkaa oli kuin pipoa, mutta saimme silti nauttia luonnon kauneudesta ja siitä, miten vesi muovaa luontoa. Söimme eväitä Jyrävän nuotiopaikalla, missä näytti olevan ikuinen tuli. Jyrävä on yksi Suomen suurimmista vesiputouksista, ja sen näkeminen oli hieno kokemus. Menomatka nuotiopaikalle oli paljon helpompi kuin paluu, johtuen ”muutamasta” rappusesta. Laskumme menivät sekaisin jo ennen puoltaväliä. Varmasti joku uuttera matemaatikko on nekin laskenut.

Luonnon ihmeitä saimme nauttia myös seuraavan päivän iltana, jolloin auringon viimeiset säteet kultasivat järven ja taivaan. Myös perjantain auringonlasku oli upea, kun aurinko väritti peilityynen järven pinnan. Lauantaina oli harmiksemme kotiinlähdön aika.

Terveisin Saarivuoren matkaoppaat,

Rami, Jari ja Heikki Saarivuori

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.