Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to ja sen pai­kal­lis­toi­mi­jat vaativat lumen mereen kaatamisen lopettamista Helsingissä

Tiedotimme 9.1.2023 yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenman piirin kanssa Helsingin Hernesaaren lumenkaadon ympäristöluvasta:

Helsinki on ainoa paikka Suomessa, missä lunta kipataan mereen. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistys vaativat, että aluehallintovirasto hylkää Helsingin hakemuksen Hernesaaren lumenkaadon ympäristöluvasta.

Uudenmaan ely-keskus vaati keväällä 2022 Helsinkiä hakemaan lumenkaadolle mereen ympäristölupaa. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys (Helsy) sekä Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri lausuivat maanantaina Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että lupa pitää evätä.

Lue koko tiedote Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.