Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Haluaisitko viettää aikaa ulkona, saada hyötyliikuntaa ja auttaa samalla luontoa? Järjestämme 15.8. jo perinteeksi muodostuneet vieraskasvien kitkentätalkoot Helsingin Rastilan rannan läheisyydessä. Tervetuloa mukaan vaikka koko työyhteisön voimin!

Talkootyö on tärkeää, sillä vieraslajit ovat toiseksi suurin uhka luonnon monimuotoisuudelle. Nopeasti leviävät vieraskasvilajit, kuten hiekkarannoilla menestyvä kurtturuusu sekä kosteissa luontotyypeissä aggressiivisesti leviävä jättipalsami uhkaavat alueen alkuperäisiä kasvilajeja. Ne tukahduttavat tieltään miltei kaiken muun kasvillisuuden. Kun luontaiset kasvit taantuvat tai häviävät, katoavat myös niistä riippuvaiset perhoset, kovakuoriaiset ja pistiäiset. Suomessa suurimmat haitat voidaan kuitenkin vielä ehkäistä torjumalla vieraslajeja.

Aika: 15.8.2024 klo 12.30–16.00

Osoite: Karavaaninkatu 4, 00980 Helsinki. Kokoontuminen Cafe Monamin edessä.

Ilmoittaudu viimeistään 14.8. klo 12.00 mennessä tämän linkin kautta, jotta voimme varautua tarjoiluihin. Jos et pääsekään osallistumaan tapahtumaan, peruutathan ilmoittautumisesi.

Mukaan talkoisiin tarvitset vain reipasta mieltä, oman juomapullon sekä säänmukaisen, mutta peittävän ja ihoa suojaavan talkoovaatetuksen, johon kuuluvat suositeltavina kumisaappaat. WWF tuo paikalle työhanskat, työkalut sekä pientä talkooevästä.

Järjestämme talkoot yhdessä WWF Green Officen, Staran ja Rastila Campingin kanssa.