Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Vaakkoin ulkoilualueella voi kokea erämaan tunnelmaa, kulkea metsäpolkuja ja ihastella jylhiä kallioita ja kirkkaita lampia.

Vaakkoin ulkoilualue kuuluu Nuuksion järviylänköön ja sijaitsee Espoossa. Sen omistaa Helsingin kaupunki. Alueella ei ole merkittyjä polkuja. Kulkeakseen alueella tarvitsee kartan ja kompassin tai hyvän oppaan, joita retkellämme on! Tämä on hieno tilaisuus päästä tutustumaan upeaan erämaa-alueeseen!

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen ja Helsingin Latu ja Polku ry:n yhteinen bussiretki Vaakkoin metsäalueelle on lauantaina 20.4.2024. Bussikuljetus Vaakkoille lähtee klo 9.00 Kiasman matkailuliikennepysäkiltä, Kiasman edestä. Paluumatkalle lähtö Vaakkoin alueelta on klo 16.30. Takaisin Helsingissä olemme noin klo 17.00.

Helsingin Latu ja Polku ry:llä on Vaakkoilla kämppä, jonka luona on taukopaikka ja mahdollisuus pulahtaa Vaakkoin lampeen. Jos haluat tehdä pulahduksen, ota uikkarit ja pyyhe mukaan.

Retki on haastava, sillä nousuja ja laskuja on paljon. Laita hyvät retkivarusteet päälle ja ota tuhdit lounaseväät, juomavettä ja mahdollisesti hiukopaloja mukaan.

Retken hinta kuljetuksineen on 15 euroa ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Retkelle on varattu 22 paikkaa Helsy ry:n osallistujille ja 22 paikkaa Helsingin Latu ja Polku ry:n osallistujille. Jos et ole kummankaan yhdistyksen jäsen ja haluat tutustua toimintaan osallistumalla retkelle, voit ilmoittautua kumman vain yhdistyksen paikalle.

Ilmoittautuinen: Lippujen myynti aukeaa automaattisesti ti 27.2. klo 12.00 Helsingin Ladun ja Polun verkkosivuilla: https://ssl.eventilla.com/event/yWNg3

Retki toteutetaan, jos sille ilmoittautuu  44 osanottajaa. Ilmoittautuminen loppuu pe 5.4. klo 12.00.

Oppaanasi Helsystä ovat Juha Karsikas, Harri Nygren, Leena Mikola ja Heidi Rantalainen sekä Helsingin Latu ja Polku ry:stä Olli-Pekka ja Marja Inkovaara.

Tapahtumakuva: Heidi Rantalainen