Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Järjestämme usean järjestön yhteistyönä jo perinteeksi muodostuneen Itämeren iltarastit -tapahtuman Itämeripäivänä 29.8.2024 klo 15:30–19:30 kaikille Itämerestä kiinnostuneille tapahtuman historiallisella, vanhalla Lapinlahden sairaala-alueella.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys (Helsy), Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri, Natur och Miljön, Anarkistimartat ja Lapinlahden Lähde järjestävät Itämeripäivänä 29.8.2024 klo 15:30–19:30 kaikille Itämerestä kiinnostuneille tapahtuman historiallisella, vanhalla Lapinlahden sairaala-alueella. Voit olla mukana koko tapahtuman ajan tai käydä vain piipahtamassa.

Itämeren iltarasteilla pääset tutkimaan leviä, opettelemaan rannalta havaittavia lintuja kuten lokkeja ja vesilintuja (kiikari mukaan), tutkimaan rantaveden ötököitä, askartelemaan ruo’on korsista sekä tutustumaan haitallisin vieraslajeihin infopisteellä. Iltarasteilla järjestetään myös Lapinlahden sairaala-alueelle historiakierroksia, joilla kuulet luonnon ja meren tärkeydestä meille ihmisille. Lisäksi voit osallistua ohjatulle, hyvinvointia tukevalle aistikävelylle upeissa maisemissa. Lapinlahden Lähteellä on tarjolla samaan aikaan myös muuta mukavaa oheistoimintaa.

Kello 18 pulahdetaan veteen ympäri Suomen. Itämeren iltarasteilla voit pulahtaa Helsyn kellujien mukana Lapinlahden uimarannalla – tai tulla vain kahlaamaan!

Lisäksi tapahtuman aikana voit auttaa rannan siivouksessa; roskapihtejä saat lainata infopisteeltä.

Voit tulla myös vain nauttimaan rantaluonnosta. Lapinlahden Lähteen alueelta löytyy kahviloita tai voit ottaa omat eväät mukaan. Alueella on mahdollisuus myös lettujen paistoon!

Säävaraus! Rankkasateen tai syysmyrskyn sattuessa tapahtuma perutaan.

Tapahtumapaikka on Lapinlahden Lähde ympäristöineen. Tapahtuman infopiste löytyy Lapinlahden Lähteen sisäpihalta (Lapinlahdenpolku 8). Sieltä saat tarkemmat ohjeet ja kartan rasteille.

Tarkka aikataulu ja ohjelma julkaistaan tällä sivulla myöhemmin. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma on ilmainen, ja siihen on osittain esteetön pääsy.

Lisätiedot: Helsyn järjestösihteeri Emilia Pippola, puh. 050 3011633 / helsy(ät)sll.fi

Kuva vuoden 2023 tapahtumasta: Marja Kurkela