Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Ym­pä­ris­tö­vies­tin­nän harjoittelija esittäytyy

Selfie: Maria Musakka

Olen Helsyn uusi harjoittelija Maria Musakka. Harjoittelen Helsyssä luontoalan opintoihin liittyvää ympäristöviestintää 15.3.2024 saakka etenkin Luontokato vai luontoteko? -kampanjan parissa.

Taustaltani olen sairaanhoitaja, ja takanani on pitkä ura terveydenhuoltoalalla. Luontoalaa kohtaan minua vetävät erityisesti luonnon hyvinvointivaikutukset. On tärkeää pitää luonnosta hyvää huolta; siitä riippuu myös meidän ihmisten hyvinvointi. Viestinnästä minulla ei ole aiempaa kokemusta, ja olen nyt harjoittelussa itselleni ihan uusien asioiden äärellä.

Terveydenhuoltoalan opintojen lisäksi olen opiskellut myös metsämieliohjaajaksi. Kyseessä on HUS:in Terveyskylän projektijohtaja Sirpa Arvosen kehittämä menetelmä tasapainottamaan mieltä ja kehoa luonnon avulla. Luonto nostaa hyvinvointia ja edistää terveyttä toki ihan itsessäänkin tutkitusti. Nykyisessä kiireisessä kaupunkielämässä usein vireystila on jatkuvasti vähän liian korkea. Luonnossa vietetty aika laskee vireystilan takaisin sopivalle ja terveellisemmälle tasolle. Päättäjien olisi myös taloudellisempaa pitää ympäristöstä hyvää huolta ja vaalia kaupunkien luontoalueita. Tämä lisäisi kaupunkilaisten hyvinvointia ja vähentäisi sairastavuutta.

Erityisesti minua itseäni tulevaisuudessa kiinnostavat Green Care ja eläinavusteiset palvelut. Kun saan nykyiset opintoni päätökseen, todennäköisesti tulen jatkamaan opintoja eläinavusteiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi.

Harrastuksistani voisin sen verran mainita, että retkeily on yksi suosikeistani. Viime aikoina on alkanut myös kiinnostamaan erityisesti kevytretkeily, jossa rinkka pidetään mahdollisimman kevyenä. Lisäksi tulen todennäköisesti hankkimaan ensi kesäksi kausikortin melontaan. Toivottavasti tapaan teitä melonta- ja muilla retkilläni nauttimassa Suomen ihanasta luonnosta!

Terveisin Maria