Sijainti: Pääsivu

Kirkkonummen ympäristöyhdistys

Kyrkslätts miljöförening

ympyhdistys003pieni.jpg Kirkkonummen ympäristöyhdistys ry, Kyrkslätts miljöförening rf, on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Natur och Miljön paikallisyhdistys. Tavoitteenamme on vapaaehtoisvoimin edistää oman kuntamme luonnon ja ympäristön suojelua ja tuntemusta. Tervetuloa mukaan toimintaan! Jäseneksi liittyminen käy kätevästi internetin kautta. Om du som svenskspråkig vill ansluta dig till föreningen via den svenskspråkiga riksorganisationen Natur och Miljö, kan du anmäla dig via dessa hemsidor http://www.naturochmiljo.fi/

 Liity jäseneksi täällä!

 

Ympäristöyhdistyksen kuntavaalipaneeli

21.3.2017 Kirkkonummen kunnantalolla

Tervetuloa Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen vaalipaneeliin! Mukaan on kutsuttu edustajat kaikista ehdokkaita asettaneista ryhmistä Kirkkonummella. Nyt on tilaisuus tentata ehdokkaiden ja ryhmien kantoja ajankohtaisiin ympäristöasioihin. Miten Kirkkonummi turvaa ainutlaatuisen luontonsa pääkaupunkiseudun kasvupaineissa?

Lisää tapahtumasta täällä!

77 Väransbyn ulkoilualue_edited-1.jpg
Kuva: Tom Hindbsberg / ProLK

 

Kunnan lähi- ja virkistysmetsiin hakkuita

Kunta aloittelee metsätöitä lähi- ja virkistysmetsissä etenkin Kantvikin ja Veikkolan Eerikinkartanon alueilla. Pieniä kohteita käsitellään myös Brossa, Jolkbyssä ja Ravalsissa. Ympäristöyhdistys on seurannut metsänhoitotöiden valmistelua, kiinnittäen huomiota etenkin tiedotukseen ja hoitotöiden vastuullisuuteen. 2015 järjestimme Kantvikissa lähimetsäkävelyn, jossa kävimme läpi työkohteita ja kokosimme asukkaiden palautteen kunnalle.
Saimme joitain parannuksia suunnitelmiin, mutta kunnalla on edelleen virkistysmetsien hoidosta puuntuotantotavoitteita, jotka vaikuttavat työn jälkeen. Toivomme, että asukkaat seuraavat töiden etenemistä ja otamme mielellään vastaan kuvia ja raportteja hakkuista. Palautetta kannattaa lähettää myös suoraan kunnalle. Ilmoitus töistä kunnan sivuilla.

Metsät painopisteenä 2017

Kirkkonummen ympäristöyhdistys päätti syyskokouksessaan nostaa metsät ja niiden käsittelyn vuoden 2017 toiminnan painopistealueeksi. Yhdistys haluaa jakaa metsänomistajille tietoa miten metsien käsittelyssä luonnonsuojelulliset näkökohdat voidaan huomioida. Järkevällä suunnitelulla metsätalous ja luonnon tarpeet on mahdollista sovittaa onnistuneesti yhteen. Lue lisää tiedotteesta!

DSC_1935 (1).jpg
Syyskokous 26.10.2016


 

Vuohimäen louhimohankkeet YLE:n Spotlight -ohjelmassa 6.9.

Päätös joka murtaa kallion katsottavissa YLE Areenalla http://areena.yle.fi/1-3083112?autoplay=true

Spotlight -ohjelmassa tuodaan esiin Vuohimäen louhimohankkeisiin liittyviä ongelmia ja päätöksenteon problematiikkaa. Haastateltavina on sekä asukkaita, päättäjiä että ympäristöluvan hakija. Kannattaa katsoa!

spotlight-kansi.jpg

Lisää tietoja louhimohankkeista ja niiden vaikutuksista löytyy Vuohimäen louhimohankkeista koostamaltamme sivulta.

ympyhdistys003pieni.jpg

 

KYY:n sähköpostilista

Listalla tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista ja yhdistyksen toiminnasta. Liity listalle lähettämällä viesti osoitteeseen