Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Paikallisyhdistystemme maakunnallinen yhteistyöyhdistys on piiri.  Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry, lyhyemmin Luonnonsuojeluliitto Keski-Suomi, kattaa toiminta-alueeltaan 23 kuntaa Keski-Suomen maakunnassa. Piirin muodostaa 7 paikallisyhdistystä. Useimpien yhdistysten alueilla on kansainvälisestikin arvokkaita Suomenselän tai Päijänteen ekologisia suuralueita sekä näitä pienempiä ekologisesti arvokkaita vyöhykkeitä. Suurimmassa paikallisyhdistyksessä, Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistyksessä, on yli 800 maksanutta jäsentä. Jäsenyys luonnonsuojeluyhdistyksessä on merkittävä kannanotto luonnon puolesta.

Piiri on hoitanut pääosan metsiensuojelu-, maakuntakaava-, vesiensuojelu- ja muista maakuntakoon tehtävistä Luonnonsuojeluliitossa alueellaan. Paikallisyhdistykset toimivat omilla sääntöjensä määräämillä alueillaan järjestäen luontoretkiä, niittotalkoita, yleisötilaisuuksia ja tehden paikallista vaikuttamistyötä.

Yhdistysten toiminnasta saa lisätietoja suoraan yhdistyksistä tai Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piirin toimistosta puhelimitse 040 354 0063 tai sähköpostilla keski-suomi(())sll.fi. Monilla yhdistyksistä on myös omat internet- ja facebooksivunsa. 

Ala-Keiteleen luonnonystävät ry toimii Äänekoskella, Uuraisissa, Sumiaisissa ja Suolahdessa. Noin 130 maksanutta jäsentä. Alueella on mm. Kivetyn metsä, jota aiemmin suunniteltiin ydinjätehaudaksi, ja Äänekosken (tällä hetkellä Suomen suurin) sellutehdas.

Puheenjohtaja Ritva Toivainen, 0500 641 102, r.toivainen(())pp.inet.fi

Sihteeri Kimmo Tuikka,  0400 544 639, tuikka(())aanekoski.fi

Ala-Keiteleen luonnonystävien Facebook-sivut

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys ry toimii Jyväskylässä, Muuramessa, Toivakassa, Joutsassa ja Luhangassa. Yli 800 maksanutta jäsentä. Päijänteen ekologinen suuralue ulottuu yhdistyksen alueelle, samoin ekologisesti arvokas Pohjois-Päijänteen vyöhyke. Yhdistyksen alueella on mm. Tourujoen laakso, Kanavuori ja Kuusimäki (Muuramen kunnassa).

Puheenjohtaja Hanna Jyske 

Sihteeri Anne Pennanen, 041 547 7202, anne.m.pennanen(())gmail.com

Tietoa myös piiritoimistosta. Yhdistykseen tuleva paperiposti kulkee tavallisesti piiritoimiston kautta: Yliopistonkatu 30 C, 40100 Jyväskylä.

Jyväskylän seudun yhdistyksen nettisivut

Jyväskylän seudun yhdistyksen Facebook-sivut

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Jämsän seudun yhdistys ry:hyn kuuluu noin 130 maksanutta jäsentä. Sen alue on Jämsä ja Kuhmoinen. Suurin osa alueesta on Päijänteen ekologista suuraluetta, ja arvokkaita Isojärven-Arvajan reitin ja Keski-Päijänteen ekologisia vyöhykkeitä. Alueella on mm. Isojärven kansallispuisto, Synninlukko, Vororotti ja Ryönit.

Puheenjohtaja Jorma Tuomijärvi, p. 040 757 5538, jormatuomijarvi a gmail.com

Jämsän yhdistyksen nettisivut

Jämsän yhdistyksen Facebook-sivut

Keurusseudun luonnonystävät ry toimii Keuruulla ja Multialla. Noin 170 maksanutta jäsentä. Osa alueesta on Suomenselän ekologista suuraluetta ja pohjoisosa Keskisen Suomenselän ekologisesti arvokasta vyöhykettä. Alueella on mm. Pihlajaveden vesireitti, Keurusselkä ja Raiskin metsä.

Puheenjohtaja Jouko Pihlainen, p. 040 843 1709, jouko.pihlainen(())suomi24.fi

Keurusseudun yhdistyksen nettisivut

Keurusseudun luonnonystävien Facebook-sivut

 

Laukaan seudun luonto ry toimii Laukaassa, Hankasalmella ja Konnevedellä. Noin sata maksanutta jäsentä. Alueella on mm. Hitonhauta ja Hyyppäänvuori. Konneveden kansallispuisto ulottuu yhdistyksen alueelle.

Puheenjohtaja Sirkka Heinimaa, 044 2405 624, laukaanseutu(a)sll.fi

Laukaan yhdistyksen nettisivut

Laukaan seudun luonnon Facebook-sivut

Petäjäveden luonto ry:n alueella on mm. Petäjäveden vanha kirkko (Unescon suojelema) ympäristöineen. Noin 40 maksanutta jäsentä.

Puheenjohtaja Marja-Leena Ruuska

Sihteeri Annaleena Aira, 050 5142 543, annaleena.aira(())gmail.com

Petäjäveden luonnon Facebook-sivut

Saarijärven seudun luonnonystävät ry toimii Saarijärvellä, Kannonkoskella ja Pylkönmäellä. Noin 90 maksanutta jäsentä. Pyhä-Häkin ekologisesti arvokas vyöhyke on pääosin yhdistyksen alueella. Alueella on mm. Pyhä-Häkin kansallispuisto ja Kulhanvuori.

Sähköposti yhdistykseen yleensä osoitteella saarijarvenluonnonystavat(())gmail.com 

Puheenjohtaja Kalle Laitinen, p. 044 4598 309, kalle.laitinen(())saarijarvi.fi

Sihteeri Lyydia Luukka, 044 348 2875, l.lyydia1(())luukku.com

Saarijärven seudun yhdistyksen nettisivut

Saarijärven luonnonystävien Facebook-sivut