Sijainti: Pääsivu / Toimintaa Korpilahden yhdistyksessä / Palsamit nyhtöön 2017

Palsamit nyhtöön 2017

Palsamit nyhtöön 2017

Jättipalsamia

Se on sitten kisan aika, eli nyt kiivaasti jättipalsamia kumoon ja kekoon. Kuvia jättipalsamista löytyy meidänkin FB-kuvien joukosta tai googlettamalla, eli tutustukaa aiheeseen. Muuten tämä on helppoa ja yksinkertaista, kisaajat nyhtävät palsamit maasta, kasaavat ne kasaan ja kuvaavat keon/keot niin, että kasan mittasuhteet tulevat jollain tavalla näkyviin (esim. ihminen/tulitikkulaatikko vierellä). Isoimman kokonaismäärän nyhtänyt voittaa, eli saman lähettäjän eri kuvat ynnätään yhteen. Järjestäjälle lähetetystä kuvasta/saateviestistä tulisi käydä ilmi, mistä päin kuvattua kasaa voi etsiä. Saatamme tehdä pistokokeita. Samoin mukaan tulee liittää jonkinlaiset yhteystiedot, että voimme ottaa yhteyttä voittajaan.

Muttana tässä on se, että mekin (so. luonnonsuojeluyhdistys) nyhdämme palsamia ainakin kertaalleen kilpailuajan puitteissa ja voittajan tulee voittaa myös meidät (tai hävitä vain hiuksenhienosti;). Ja voittajahan palkitaan 150 € toimintastipendillä heti, kun saamme tulokset ynnättyä ja tarkistettua kisa-ajan päätyttyä.

Kilpailuaikaa on maanantain 10.7 ja sunnuntain 23.7.2017 välinen aika. Mukaan huolitaan nykyisen Jyväskylän Korpilahden alueelta maasta nyhdetyt palsamit, eli cityläiset, älkää vaivautuko. Kisaan voivat osallistua erilaiset yhdistykset, yhteisöt, taloyhtiöt ja muut porukat ympäri Korpilahtea. Osallistujalla täytyy kuitenkin olla pankkitili, jolle mahdollinen palkinto voidaan maksaa ja joku yhteyshenkilö. Yksityishenkilöitä emme kisaan tällä kertaa huoli, mutta palsamia toki voitte nyhtää. Kuvat keoista voi lähettää s-postina osoitteeseen korlsy.ry@gmail.com tai puhelinnroon 050 566 7645

Ja tietysti muutamia reunaehtoja. Ensinnäkin kaupungin mailta jättipalsamia voi nyhtää kuka tahansa (kaupunginmaat selviävät esim. Jyväskylän karttapalvelun kautta. Linkissä kaupungin maat haalean vihreänä ), yksityisen mailta nyhtämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa. Toiseksi nyhdetyt palsamit kerätään kasaan, kuvataan ja jätetään sitten maatumaan nyhtöpaikalle. Ja kukin kilpailee tietysti vain omilla keoillaan, eli emme lainaa muiden tuotoksia.

Parin viime päivän aikana palsamia on kirkonkylästä löydetty ainakin Kempaisentien, Uusin-Pohjolantien, Sammalniementien, Hurttian pyörätien, Päijänteentien, Rantapukkalantien sekä Kalevantien varrelta ja eiköhän sitä muualtakin Kirkonkylästä löydy. Tiedossa on myös kasvustoja Oittilassa ja Putkilahdessa.