Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Kevään tapahtumissa kiehtovia kir­jai­li­ja­vie­rai­lu­ja

Kuva: Suvi Elo

Suomen luonnonsjuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistyksen tapahtumakeväässä päästään jälleen nauttimaan erilaisista lintu- ja luontoretkistä, mutta myös ajatuksia herättävistä kirjailijavierailuista!

Maaliskuussa yhdistyksen vieraaksi saapuu valokuvataiteilija Ritva Kovalainen, jonka opastuksella sukelletaan Kovalaisen ja Sanni Sepon valokuvataiteelliseen tietokirjaan Pohjoistuulen metsä (Hiilinielu tuotanto ja Miellotar 2023).

Pohjoistuulen metsä johdattaa lukijansa aukeama aukeamalta syvemmälle koskemattomaan havumetsään. Se kertoo, millaisia rikkaita ekosysteemejä pohjoiset havumetsämme parhaimmillaan ovat. Kirjailijavierailun aikana avataan metsien menneisyyttä ja nykytilaa sekä sitä, miksi lajit ja elinympäristöt uhanalaistuvat ja häviävät. Katse kohdistetaan myös siihen, mitä voimme tehdä säilyttääksemme viimeiset luonnonmetsämme.

Huhtikuussa kirjailijavierailun keskiössä ovat eläimet, kun vierailulle saapuu filosofi Elisa Aaltola. Kirjassaan Esseitä eläimistä Aaltola kuljettaa lukijaa oman henkilöhistoriansa eläinheräämisiin ja siihen palautteeseen, jota hän on työssään eläinten puolesta kohdannut. Hän pohtii esseissään myös sitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, kun ihminen unohtaa eläinten näkökulman. Samalla kirja muistuttaa eläinten mielestä, kokemuksista – ja arvosta yksilöinä.

Ennen Elisa Aaltolan vierailua järjestetään hänen kirjastaan myös lukupiiritapahtumia Kirjailijatalolla:

  • ti 26.3. klo 17.00-18.30: Sudet
  • to 4.4. klo 17.00-18.30: Eläinteollisuus
  • to 11.4. klo 17.00-18.30: Haittaeläin tai Utopia

Voit osallistua valintasi mukaan kaikkiin tai vaikka yhteen kertaan, ja olet lämpimästi tervetullut, vaikket olisi ehtinyt kirjaa lukemaankaan!

Kirjailijavierailut järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys yhteistyössä Keski-Suomen Kirjailijoiden kanssa Kirjailijatalolla (Seminaarinkatu 26 B, Jyväskylä). Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tarjolla kahvia ja teetä. Tervetuloa mukaan!