Sijainti: Pääsivu

Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys ry

 

Jäsen - saitko kevään 2018 jäsenkirjeen?

Ellet, niin sen voit lukea tämän sivun arkistosta. Lähetä sähköpostiosoitteesi kirjeen ohjeiden mukaan, niin saat seuraavat kirjeet ja tapahtumatiedot suoraan sähköpostiisi.

 

Yhdistyksen vetoomus Palokan alueen metsähakkuiden keskeyttämiseksi:

 

Palokan taajamametsien hakkuut on lopetettava välittömästi

Palokan taajamametsissä on viime aikoina tehty rumaa jälkeä. Metsäkone on raivannut puustoa lähimetsissä, tien varsilla ja rannoilla. Monelta pihalta avautuu nyt runneltu maisema, vaikka kaupungin omienkin ohjeiden mukaan ”lähimetsien hoidossa painopiste on erityisesti metsien viihtyisyys-, maisema- ja suoja-arvoissa. Taloudellisia tuottovaatimuksia ei lähimetsien hoidolle aseteta” . Lasten metsäiset leikkipaikat ovat muuttuneet hakkuuaukoksi tai kolhituiksi harvennukseksi. Puron varret ja lähteiset maat ovat renkaiden murjomat.

Asukkaat ovat kyllä saaneet vaikuttaa hakkuisiin. Palokan asukkaille, joita metsätyöt koskevat, on jaettu 8.8.2016 päivätty tiedote, jossa lukee seuraavasti: "Kaupungin metsäpalvelut toteuttaa lähimetsässänne puuston hakkuita ja pienpuuston raivausta karttaan merkityllä alueella. Alueelta poistetaan myös tontteja varjostavia ja huonokuntoisia puita. Hoitotöiden tarkoituksena on antaa kasvutilaa jäljelle jääville puille ja turvata metsien elinvoimaisuus sekä viihtyisyys."

Palokassa on kuitenkin menty nyt liiallisuuksiin. Monessa paikassa metsää ei käytännössä enää ole. Asuinalueiden väli- ja lähimetsissä on kaadettu paljon hyväkuntoisiakin puita, kaiken lajista ja niin nuorta kuin vanhaa. Hakkuiden myötä linnut eivät enää laula lähimetsissä. Mustikanvarvikot heinittyvät avoimiksi kastikkaa kasvaviksi viidoiksi, jotka varmasti vaikeuttavat heinäallergikkojen elämää tulevina vuosina.  Kiusalliset punkitkin heinikoissa lisääntyvät.

Vähät puut, jotka aukoille on jätetty, ovat turvattomia ja vaarassa kaatua seuraavan myrskyn saapuessa ja roudan sulaessa. Asukkailta on viety metsämaisemat ja maisemalliset isot kauniit puut. Virkistävät lenkkimaastot ovat muuttuneet nyt paikoin masentaviksi risukynnöksiksi.

Jyväskyläläiset ansaitsevat parempaa ja varovaisempaa huolenpitoa lähimetsistään. Haluamme eliölajiston ja maiseman huomioivaa metsänhoitoa sekä arvostusta lähimetsille, jotka antavat asukkaille suojan rauhoittua arjen kiireiltä.

Jyväskylä haluaa olla edelläkävijä metsiensä ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävässä hoidossa. Nyt laadittavan uuden metsäohjelman yhtenä tavoitteena on luoda ohjeet siihen, kuinka virkistysmetsissäkin toimitaan niiden tuottamia tärkeimpiä arvoja edistäen. On ristiriitaista, että tällaisia ylilyöntejä lähimetsissä tapahtuu samaan aikaan, kun kaupunki kehittää hyviä metsänhoitotavoitteita tulevaisuuteen.

11.4.2017

Puheenjohtaja Heikki Susiluoma, Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys

Palokan asukkaiden puolesta:

FT, biologi Ari Jäntti

FT, biologi Silja Parri


Uusi nimi ja uudet säännöt

08.04.2016 14:20

Suomen luonnonsuojeluliiton 
Jyväskylän seudun yhdistys ry

Yhdistyksemme nimi on muuttunut sääntömuutoksen yhteydessä. Jyväskylän seudun luonnonsuojeluyhdistys –nimi samoin kuin Jysly-lyhennys jäävät historiaan. Uusi nimemme noudattaa Luonnonsuojeluliiton yleistä linjausta. Taustalla on järjestön kuvan yhtenäistäminen. Erilaisten järjestöjen nimet menevät helposti sekaisin. Uusi nimemme kertoo selkeästi, että olemme osa Luonnonsuojeluliittoa.

 

Jäsenkyselyn tuloksia

08.04.2016 14:20

Teimme vuoden 2015 lopulla jäsenkyselyn kestävän kehityksen opiskelijan Joni Mäkisen kanssa. Kysely antoi tietoa niin aktiivisuudesta ja halukkuudesta toimia yhdistyksessä kuin myös jäsenistömme luontosuhteesta.

Noin 900 jäsenestämme kyselyyn vastasi noin 200. Haluamme kehittää yhdistyksen toimintaa jäsenkyselystä saamiemme tietojen pohjalta entistä kiinnostavammaksi. Lue lisää jäsenkyselystä: yhteenvetoraportti ja kyselyn tulokset.

 

Kannanotot, mielipidekirjoitukset, lausunnot, vetoomukset, muistutukset, valitukset, aloitteet

 

 

« huhtikuu 2018 »
huhtikuu
matiketopelasu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Tapahtumat
Linturetki 06.05.2018 09:00 - 18:00
Yölaulajaretki 08.06.2018 23:00 - 02:00
Yhdistyksen 40-vuotisjuhlaretkiviikko 12.06.2018 - 17.06.2018
Tulevat...