Sijainti: Pääsivu

Tervetuloa Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n sivuille!

Apukinostalkoissa_KaarinaTiainen

Saimaannorpan pesintää on autettu apukinoskolauksin. Myös Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala oli kolaamassa kinoksia tammikuun lopussa. Kolaukset organisoi Metsähallitus eikä kinoksia saa lähteä omin päin tekemään. Nyt on kinokset kolattu ja on pesimärauhan aika. Kuva: Kaarina Tiainen.


Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piirin tarkoituksena on lisätä rakkautta ja kunnioitusta luontoa kohtaan sekä turvata luonnon monimuotoisuuden säilyminen ja edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.


Vuonna 2017 toimintamme tärkeimpinä päämäärinä ovat Suomi100 -juhlavuoden tapahtumien järjestäminen, lähimetsien terveys- ja hyvinvointivaikutusten esilletuominen, kohtuutalousteeman edistäminen, luontokerhotoiminnan pitkäjänteinen jatkaminen, Saimaan suojelu erityisesti norpan kotiseutuna sekä lohijokitietoisuuden lisääminen.

Näilta sivuilta löydät paljon tietoa piirimme toiminnasta. Voit tutustua mm. paikallisyhdistyksiimme, toimintamme painopistealueisiin, ajankohtaisiin tapahtumiin, tiedotteisiin sekä Etelä-Karjalan luonnon ominaispiirteisiin.

Kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan retkille, talkoisiin ja tapahtumiin sekä ideoimaan ja järjestämään itselleen mieluista toimintaa. Vapaaehtoistyöpanoksesi on meille tärkeä! Kerro halustasi tulla mukaan toimintaamme!


Ajankohtaista


Tiedote 20.2. Saimaannorpan kuutit syntyvät – Lappeenrannan Suomalaisessa kirjakaupassa vietetään Nestorin päivää 25.2.


  Tiedote 9.1. Etelä-Karjalan luontohelmissä tapahtuu läpi vuoden


  Tule mukaan norpparyhmään

 

Etelä-Karjalaan on perustettu norppatoimintaryhmä, jonka tehtävänä on ideoida ja toteuttaa  kampanjoita, tapahtumia ja tempauksia saimaannorpan hyväksi. Vetäjänä ja kokoonkutsujana toimii norppa-asiantuntija Kaarina Tiainen, puh. 050 530 3270.

Ryhmä kokoontuu Luonnonsuojelukeskuksessa (Katariinantori 6, Linnoitus, Lappeenranta).

Seuraa ryhmän ilmoittelua tapahtumasivuilla ja tule mukaan!


 

Riemua, liikettä ja elämyksiä lasten luontokerhoissa

Elokuussa 2016 käynnistyi kolmivuotinen ympäristökasvatushanke, joka on jatkoa vuosina 2013-2016 tehdylle Raija ja Ossi Tuuliaisen rahoittamalle ympäristökasvatustyölle. Hankkeessa tehdään säännöllisiä päiväkoti- ja kouluvierailuja, pidetään luonto-oppitunteja kouluissa sekä järjestetään luontokerhoja koulujen ja iltapäiväkerhojen yhteydessä. Hankkeessa toteutetaan myös aikuisryhmien koulutusta ulko-oppituntien ja luontohetkien pitämiseen sekä tehdään erikseen sovittavia vierailuja mm. päiväkoteihin, kouluihin ja tapahtumiin.

Toimintaa rahoittaa Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö sekä Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja se on tilaajalle maksutonta. Ohjaajia on kaksi ja toiminta-alueena koko maakunta. 

Lisätiedot ja vierailupyynnöt:
Laura Blomqvist, p. 050 911 7162 (koululaisryhmät)
Anne Kuhanen p. 0400 680 578 (alle kouluikäisten lasten ryhmät)

 WP_20150313_001.jpg

 

Linnoituksen mobiilikasvikierros on avattu!

Mistä ovat Linnoituksen kasvit tulleet? Näe hyödyllisiä, myrkyllisiä ja kauniita kasveja vuosien takaa!

Valkopeippi
Valkopeippi

Mobiililaitteiden omistajien kesän vihrein tärppi: mobiilikasvikierros johdattaa sinut Linnoituksen historiallisten kasvien luo, ja kertoo niiden tarinan silloinkin, kun mikään muu paikka ei ole auki! Kasvikierros löytyy osoitteesta www.tarinasoitin.fi/linnoituksenkasvillisuus. Kasvikierroksen on luonut Etelä-Karjalan museo yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n ja Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa.

 

 

**********************************************************************************************************

Saimaannorppa-LIFE -hanke 2013-2018

Suomen luonnonsuojeluliitto Saimaannorppa-LIFE -hankkeessa

 

Tapahtumat
Kuka kalliollasi köllii? - Norppailta 28.3. klo 18 Lappeenrannassa 28.03.2017 18:00 - 20:00 — Kehruuhuone, Linnoitus, Lappeenranta
Kasvikerho, aiheena maakunnan uhanalaiset kasvit (Lappeenranta) 30.03.2017 18:00 - 19:30 — Luonnonsuojelukeskus, Katariinantori 6, Linnoitus, Lappeenranta
Ylikulutuspäivä historiaan! 05.04.2017 18:00 - 19:30 — Lappeenrannan maakuntakirjasto
Vuoksen toinen lintukävely su 23.4. 23.04.2017 09:00 - 12:00 — Imatran uimahallin parkkipaikka
Pönttötalkoot ti 25.4. klo 15 25.04.2017 15:00 - 18:00
Tulevat...