Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Nurmijärven luonto- ja retkikohteita

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen luontosivustolla esitellään keskiuusmaalaisia luontokohteita ympäristökeskuksen toiminta-alueella (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula). Lähes puolet kohteista on suojelukohteita, mutta mukana on myös muita mielenkiintoisia luonto- ja retkikohteita.

Nurmijärvellä sijaitsevista muista kuin suojelukohteista kohteista Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivustolla on esitelty

  • Hyypiänmäen kalliokieleke ja Pirunkellari
  • Isosuo
  • Kaanaan metsä
  • Kattilamäen hiidenkirnut
  • Myllykoski
  • Nukarinkoski
  • Kuhakoski

Myllykosken luontopolku

Nurmijärven kirkonkylän lähistöllä sijaitsevan Vantaanjoen Myllykosken ympäristössä kiertelee parin kilometrin pituinen luontopolku. Koskikaraksi nimetyn luontopolun opastustaulut kertovat Vantaanjoen ranta-alueiden linnuista. Lue Myllykoskesta ja luontopolku Koskikarasta myös Nurmijärven kunnan sivuilta.

Luontopolun opastusvihkosia on jaossa Nurmijärven kirjastoissa.

           

Luontopolku Koskikara                             Myllykosken puulajipolku             

 

Seitsemän veljeksen vaellusreitti

Vaellusreitin luonto ja maasto vaihtelevat hyvin paljon. Reitin eteläpäässä Palojoella on sankkaa kuusikkoa, jossa kapea polku kiemurtelee Aleksis Kiven lapsuusmaisemissa. Aleksis Kiven syntymäkodin ja Myllykosken välissä reitti kulkee Kaanaan metsän läpi. Kaanaan metsä on luonnonsuojelualue. Vantaanjoen rannoilla on paikka paikoin rikas ja monipuolinen kasvillisuus. Myllykosken ja Rajamäen välillä vaellusreitti kulkee uusimaalaisten pelto- ja metsäsaarekkeiden lomitse.

Seitsemän veljeksen vaellusreitti soveltuu lyhyelle päiväretkelle tai useamman päivän kestävälle patikoinnille. Sen varrelta löytyvät taukopaikat sekä ruokailu-, peseytymis- ja majoituspalvelut. Vaellusreitti sopii patikointiin ja retkeilyyn, osin myös hiihtoon ja pyöräilyyn Nurmijärven kunnan alueella Seitsemän veljeksen vaellusreitti on noin 33 km pitkä. Vaativuustasoluokaltaan se on keskivaativa reitin pohjan epätasaisuuden vuoksi. Tietoa reitistä ja reittikarttoaja Nurmijärven kunnan verkkosivuilla.

Katso Etelä-Suomen MKN maisemapalveluiden tuottama esittelyvideo (Facebook)

Muut ulkoilureitit Nurmijärvellä

Ulkoilureiteistä ja -alueista saat tietoa Nurmijärven kunnan sivuilla.

Voit tutustua ulkoilureitteihin alla olevien linkkien kautta:

Paikallisluonto

Luonnonmuistomerkit ja maakunnallisesti arvokkaat luontokohteet

Luonnonmuistomerkit Luonnonmuistomerkillä tarkoitetaan luonnonmuodostumaa, jota sen kauneuden, harvinaisuuden, maisemallisen merkityksen,…

Lue lisää

Merkittävät kulttuuriympäristöt

Nurmijärvellä on viisi museoviraston valtakunnallisesti merkittäviksi kulttuuriympäristöiksi nimeämää kohdetta. Kohteita on kuvattu…

Lue lisää

Hyödyllisiä linkkejä

Tälle sivulle on koottu linkkejä sivustoille, joilla on luontoa ja ympäristöä koskevaa kiinnostavaa ja hyödyllistä asiaa. 

Lue lisää