Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Mäntsälän yhdistys

Mäntsälä
Navigaatio päälle/pois

Vie­ras­la­ji­tal­koi­ta

Mäntsälän Luonnonsuojeluyhdistys osallistuu Keski-Uudenmaan Ympäristökeskuksen KUUMA-vieras hankkeeseen. Kyse on vieraslajien havaitsemisesta ja torjunnasta esimerkiksi talkoin, joihin kuntalaiset voivat osallistua.

Mäntsälän Luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämänä talkoillaan kitkemällä ainakin jättipalsamia Mäntsälän Hiljanpuiston ojien varsista. Mäntsälän kunta hankkii kohteisiin kompostikehikot, jonne kitkentäjätteet voidaan laittaa. Hiljanpuiston talkoot alkavat 15.6.2023 klo 17.30. Mustassamäessä Vuohimäentien päässä talkoillaan ainakin soolotalkoilla eli voit käydä talkoilemassa omaan tahtiin kun sille tuntuu.

Myös Mäntsälän kunta osallistuu haitallisten vieraslajien torjuntaan. Kunnantalon ala-aulassa on nähtävillä vieraslajeista tauluja, joihin voi tutustua nyt parin viikon aikana. Tauluissa on kuvia vieraslajeista, sekä tunnistus- ja torjuntaohjeita.

Vieraslaji havainnoista voi ilmoittaa havaintolomakkeella osoitteessa vieraslajit.fi.

Lisätietoja Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen talkoista antaa Mirka p. 040 7238 223