Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Mäntsälän yhdistys

Mäntsälä
Navigaatio päälle/pois

Kevään ja kesän 2023 tapahtumia

Komealupiini on kansallisesti haitalliseksi säädetty vieraslaji

Talkoilemme joka maanantai elokuun loppuun saakka klo 17-19 vieraslajien parissa sekä katsellaan yhdessä kasveja, perhosia, lintuja ja muuta luontoa NCC Kiurulla, Ohkolassa. Ota kumisaappaat ja työhanskat mukaan. Osoite on Metsätie 80, Mäntsälä. Ei ilmoitttautumista.

Torstaina 25.5. klo 18.30-20.30 Satsa vetää retken Sahajärven metsään. Ihmettelemme vanhan metsän saloja ja kuuntelemme lintuja. Kokoontuminen parkkipaikalla Saittarontien päässä klo 18.30, retken kesto noin 2 h. Säänmukainen varustus. Ota mukaan juotavaa ja halutessasi pientä evästä. Ilmoittautuminen edellisiltaan mennessä Satsalle, puh: 044 0621 940

Tule torstaina 1.6. klo 16-19 Järvenpää-talolle kuulemaan vieraslajeista. Olemme mukana KUUMA Vieras -hankkeessa.

Torstaina 15.6. klo 17.30 aloitus talkoot KUUMA Vieras -hankkeeseen liittyen Mäntsälässä. Tästä tarkemmin lähempänä. Seuraa tapahtumakalenteria.

Sunnuntaina 18.6. klo 10-12 järjestetään Pohjoismaisen Luonnonkukkienpäivän retki Ohkolanjokilaaksossa. Tutustumme ensin ihmisen muokkaamaan ympäristöön ja kuljemme jokivartta pitkin kohti luonnonsuojelualuetta Hietapärrään asti. Ota mukaan sään mukainen vaatetus, kumisaappaat voivat olla tarpeen, sekä juomista ja vaikka pienet eväät. Maasto ei ole helpoimmasta päästä, mutta vähän isommat lapset pärjäävät jo mukana. Kokoontuminen Ohkolassa Riiskiläntie 80 kohdalla kasvihuoneella, johon voi jättää auton parkkiin. Oppaina jo 20 vuotta luonnonkukkapäivän retkiä vetäneet Elina ja Matti Vuori. Lisätietoja Elinalta, 045 7733 2657 tai elina.vuori@hortimedia.fi

Lauantaina 12.8. klo 9-15 järjestämme Sandberginpellon talkoot. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta perinnemaisemien hoidosta, saat opastuksen tehtäviin paikan päällä. Tutustumme päivän aikana myös Sandberginpellon kasveihin. Talkoolaisille on tarjolla ruoka, tämän vuoksi ilmoittautumiset ennalta ruokavalioineen. Talkoista vastaa Riitta, puh: 040 7215 615

Lauantaina 26.8. Suomen Luonnonpäivän retki. Tästä tarkemmat tiedot myöhemmin tapahtumakalenterissa.