Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Vantaan luontokoulu toimii Vantaan itäosassa historiallisessa Sotungin kylässä. Toimipaikka on satavuotias viihtyisä puutalo, entinen Sotungin kyläkoulu, joka on remontoitu 1994 vanhan talon tunnelma säilyttäen. Sotungissa yhteistyökumppanimme ovat tarmokas kyläyhdistys ja ikinuorekas Sotungin nuorisoseura.

Vantaan Luontokoulu aloitti toimintansa 1991 maailman ensimmäisenä suomenkielisenä luontokouluna. Vantaan luontokoulua ylläpitää Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry Vantaan sivistystoimen rahoituksella.

Vantaan luontokoulu järjestää koululaisille kummiluokkaopetusta, johon kuuluu neljä luontokoulupäivää lukuvuoden aikana, retkiä niin koululaisille kuin päiväkoti-ikäisillekin ja kursseja eri aiheista kaikille kiinnostuneille.

Vantaan luontokoulun omille sivuille pääset tästä. Sivuilla voit tutustua tarkemmin luontokoulun toimintaan.

Yhdistyksen tapahtumia Vantaan Luontokoululla

Yhdistys järjestää kaikille avoimia tapahtumia Vantaan Luontokoululla muutamina viikonloppuina vuoden aikana.

Koko perheen luontokoulusunnuntai!

Koko perheen luontokoulusunnuntai on nimensä mukaisesti koko perheelle tarkoitettu tapahtuma. Ohjelmassa on aina päivän aiheen mukainen omatoiminen luontopolku ja mahdollisesti muuta ohjatumpaa aiheeseen liittyvää puutaa sisällä tai ulkona. Tapahtuman ajan on auki luontokahvila, missä on tarjolla pullaa ja reilun kaupan luomukahvia. Lisäksi on mahdollisuus syödä eväitä tai paistaa omia makkaroita nuotiolla sään salliessa. Sade ei peruuta tapahtumaa! Tapahtumien ajankohdat löytyvät Tapahtumat-sivulta, kun päivämäärät ja aiheet on päätetty.

Pönttötalkoot!

Luontokoululla on perinteisesti järjestetty keväisin talkoot, joissa voi rakentaa itselleen linnunpöntön, jonka saa siis mukaansa, jotta voi viedä sen mielestään pönttöä tarvitsevaan paikkaan. Keväällä 2019 rakennettiin myös lepakkopönttöjä ja hyönteishotelleja. Myös pönttötalkoiden aikaan on tarjolla pullaa ja reilun kaupan luomukahvia. Sään salliessa onnistuu omien makkaroiden paistaminenkin! Pönttötalkoiden ajankohta löytyy Tapahtumat-sivulta, kun päivämäärä on päätetty.

Toiminta

Vantaan yhdistyksen toiminta on monipuolista. Näkyvin toimintamuotomme on Vantaan luontokoulu Sotungissa. Luontokoulutoiminnan lisäksi yhdistys…

Lue lisää

Hallitus

Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, joka kokoontuu joka kuukausi. Kokousten ajankohdat ja paikat löydät tästä!

Lue lisää

Kaavoitustyöryhmä

Otamme kantaa ajankohtaisiin kaavoitus- ja rakennusasioihin Vantaan alueella, jotta edes vähän luontoa säästyisi kaupungin keskelläkin.

Lue lisää

Ketotyöryhmä

Lepakkoryhmä

Lepakkoryhmän kiinnostuksen kohteena ovat nimensä mukaisesti lepakot. Ryhmä kerää lepakkohavaintoja Vantaalta, ohjaa lepakoista kiinnostuneita…

Lue lisää
Tuulihaukka. Kuva: Petri Hirva

Linturyhmä

Luontokoulutyöryhmä

Purotyöryhmä

Vantaan yhdistys hoitaa Rekolanojaa kummipuronaan Virtavesiyhdistyksen ja Vantaa-seuran kanssa.

Lue lisää

Vieraslajityöryhmä

Viestintätyöryhmä