Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Vantaan luontokoulu toimii Vantaan itäosassa historiallisessa Sotungin kylässä. Toimipaikka on satavuotias viihtyisä puutalo, entinen Sotungin kyläkoulu, joka on remontoitu 1994 vanhan talon tunnelma säilyttäen. Sotungissa yhteistyökumppanimme ovat tarmokas kyläyhdistys ja ikinuorekas Sotungin nuorisoseura.

Vantaan Luontokoulu aloitti toimintansa 1991 maailman ensimmäisenä suomenkielisenä luontokouluna. Vantaan luontokoulua ylläpitää Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry Vantaan sivistystoimen rahoituksella.

Vantaan luontokoulu järjestää koululaisille kummiluokkaopetusta, johon kuuluu neljä luontokoulupäivää lukuvuoden aikana, retkiä niin koululaisille kuin päiväkoti-ikäisillekin ja kursseja eri aiheista kaikille kiinnostuneille.

Vantaan luontokoulun omille sivuille pääset tästä. Sivuilla voit tutustua tarkemmin luontokoulun toimintaan.

Yhdistyksen tapahtumia Vantaan Luontokoululla

Yhdistys järjestää kaikille avoimia tapahtumia Vantaan Luontokoululla muutamina viikonloppuina vuoden aikana.

Koko perheen luontokoulusunnuntai!

Koko perheen luontokoulusunnuntai on nimensä mukaisesti koko perheelle tarkoitettu tapahtuma. Ohjelmassa on aina päivän aiheen mukainen omatoiminen luontopolku ja mahdollisesti muuta ohjatumpaa aiheeseen liittyvää puutaa sisällä tai ulkona. Tapahtuman ajan on auki luontokahvila, missä on tarjolla pullaa ja reilun kaupan luomukahvia. Lisäksi on mahdollisuus syödä eväitä tai paistaa omia makkaroita nuotiolla sään salliessa. Sade ei peruuta tapahtumaa! Tapahtumien ajankohdat löytyvät Tapahtumat-sivulta, kun päivämäärät ja aiheet on päätetty.

Pönttötalkoot!

Luontokoululla on perinteisesti järjestetty keväisin talkoot, joissa voi rakentaa itselleen linnunpöntön, jonka saa siis mukaansa, jotta voi viedä sen mielestään pönttöä tarvitsevaan paikkaan. Keväällä 2019 rakennettiin myös lepakkopönttöjä ja hyönteishotelleja. Myös pönttötalkoiden aikaan on tarjolla pullaa ja reilun kaupan luomukahvia. Sään salliessa onnistuu omien makkaroiden paistaminenkin! Pönttötalkoiden ajankohta löytyy Tapahtumat-sivulta, kun päivämäärä on päätetty.

Toiminta

Vantaan yhdistyksen toiminta on monipuolista. Näkyvin toimintamuotomme on Vantaan luontokoulu Sotungissa. Luontokoulutoiminnan lisäksi yhdistys…

Lue lisää

Hallitus

Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, joka kokoontuu joka kuukausi. Kokousten ajankohdat ja paikat löydät tästä!

Lue lisää

Luonnonsuojeluryhmä

Kaikki luonnonsuojeluasiat kuuluvat tälle ryhmälle oli sitten kyse kaavoituksesta, vieraslajeista tai pienvesistä roskista puhumattakaan.…

Lue lisää

Luontokasvatusryhmä

Luontokasvatusryhmän tehtävänä on huolehtia Vantaan luontokoulun toiminnan sujumisesta suunnitelmien mukaan. Mutta Luontokasvatusryhmä tekee muutakin: järjestämme koko perheelle tarkoitettuja tapahtumia niin Vantaan luontokoululla kuin myös muualla Vantaan alueella. Esimerkiksi Koko perheen puistosuunnistukset ovat luontokasvatusryhmän käsialaa.

Lue lisää

KETOTYÖRYHMÄ

Ketotyöryhmä pyörii Tuupakassa sijaitsevaan yhdistyksen hoitokohteeseen liittyvien asioiden ympärillä. Yhdistyksen kasvitietous on keskittynyt tähän työryhmään, minkä takia kasveihin liittyvät retket -- kuten esimerkiksi jokavuotinen luonnonkukkien päivän retki -- ovat tämän työryhmän käsialaa.

Lue lisää

Lepakkoryhmä

Lepakkoryhmän kiinnostuksen kohteena ovat nimensä mukaisesti lepakot. Ryhmä kerää lepakkohavaintoja Vantaalta, ohjaa lepakoista kiinnostuneita…

Lue lisää
Tuulihaukka. Kuva: Petri Hirva

Linturyhmä

Lintuihin liittyviin asioihin keskittyvä työryhmä kantaa nimeä Linturyhmä! Kohteenamme lintujen hyvinvointi, keinoinamme lintutietouden lisääminen, lintujen asuntopulan helpottaminen ja talvinen lintujen ravintola.

Lue lisää

Viestintäryhmä

Tämän työryhmän tarkoitus on parantaa viestintää yhdistyksen ja jäsenistön välillä ja tehdä yhdistystä tunnetummaksi vantaalaisten keskuudessa.

Lue lisää

Purotyöryhmä

Yhdistyksellä on oma kummipuronsa, Rekolanoja, jota hoidetaan yhdessä Vantaan kaupungin ja Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa. Mutta on yhdistys tietysti kiinnostunut myös kaikista muista Vantaan halki virtaavista vesistä.

Lue lisää

Vieraslajityöryhmä

Vieraslajityöryhmä torjuu vieraslajeja Vantaalla järjestämällä kitkentätalkoita ja lisäämällä tietoutta vieraslajeista. Vieraslajeihin kuuluvat myös roskat, luonnolle hyvin vieraat esineet.

Lue lisää