Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Kaikki luonnonsuojeluasiat kuuluvat tälle ryhmälle oli sitten kyse kaavoituksesta, vieraslajeista tai pienvesistä roskista puhumattakaan. Yhteydenpito kaupungin kaavoituksesta vastaaviin virkamiehiin ja Uudenmaan piirin asiantuntijoihin kuuluu tälle ryhmälle.

Luonnonsuojeluryhmää vetää kaavoitusvastaava Sara Käkelä, kakelasara(a)gmail.com .

* * * KAAVOITUS * * *

Otamme kantaa ajankohtaisiin kaavoitus- ja rakennusasioihin Vantaan alueella, jotta edes vähän luontoa säästyisi kaupungin keskelläkin.

Kaavoitusvastaava: Sara Käkelä, kakelasara(a)gmail.com.

Kannanottomme löydät sivulta KANNANOTOT.

Ajankohtaiset Vantaan kaupungin kaavat:

Päivitämme sivua! …

* * * PUROT JA MUUT PIENVEDET * * *

Huolehdimme omasta kummipurostamme Rekolanojasta ja osallistumme purotalkoisiin eri puolella Vantaata. Lisäämme asukkaiden tietoisuutta pienvesien tärkeydestä luonnon monimuotoisuuden vaalimisessa.

Purovastaava: Hanna Ruotsalainen, hannna.ruotsalainen(a)gmail.com

Vantaan pienvedet:

Päivitämme sivua! …

* * * VIERASLAJIT * * *

Järjestämme vieraslajitalkoita eri puolilla Vantaata. Vieraslajiksi luokittelemme myös roskat! Poistamalla ärhäkästi leviäviä vieraslajeja edistämme luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

Vieraslajivastaava: Kari Saari, henkselikukko(a)gmail.com

Linkkejä viesraslajeihin liittyen:

Päivitämme sivua! …

Toiminta

Vantaan yhdistyksen toiminta on monipuolista. Näkyvin toimintamuotomme on Vantaan luontokoulu Sotungissa. Luontokoulutoiminnan lisäksi yhdistys…

Lue lisää

Hallitus

Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, joka kokoontuu joka kuukausi. Kokousten ajankohdat ja paikat löydät tästä!

Lue lisää

Vantaan luontokoulu

Vantaan luontokoulu toimii Vantaan itäosassa historiallisessa Sotungin kylässä. Toimipaikka on satavuotias viihtyisä puutalo, entinen Sotungin…

Lue lisää

Luontokasvatusryhmä

Luontokasvatusryhmän tehtävänä on huolehtia Vantaan luontokoulun toiminnan sujumisesta suunnitelmien mukaan. Mutta Luontokasvatusryhmä tekee muutakin: järjestämme koko perheelle tarkoitettuja tapahtumia niin Vantaan luontokoululla kuin myös muualla Vantaan alueella. Esimerkiksi Koko perheen puistosuunnistukset ovat luontokasvatusryhmän käsialaa.

Lue lisää

KETOTYÖRYHMÄ

Ketotyöryhmä pyörii Tuupakassa sijaitsevaan yhdistyksen hoitokohteeseen liittyvien asioiden ympärillä. Yhdistyksen kasvitietous on keskittynyt tähän työryhmään, minkä takia kasveihin liittyvät retket -- kuten esimerkiksi jokavuotinen luonnonkukkien päivän retki -- ovat tämän työryhmän käsialaa.

Lue lisää

Lepakkoryhmä

Lepakkoryhmän kiinnostuksen kohteena ovat nimensä mukaisesti lepakot. Ryhmä kerää lepakkohavaintoja Vantaalta, ohjaa lepakoista kiinnostuneita…

Lue lisää
Tuulihaukka. Kuva: Petri Hirva

Linturyhmä

Lintuihin liittyviin asioihin keskittyvä työryhmä kantaa nimeä Linturyhmä! Kohteenamme lintujen hyvinvointi, keinoinamme lintutietouden lisääminen, lintujen asuntopulan helpottaminen ja talvinen lintujen ravintola.

Lue lisää

Viestintäryhmä

Tämän työryhmän tarkoitus on parantaa viestintää yhdistyksen ja jäsenistön välillä ja tehdä yhdistystä tunnetummaksi vantaalaisten keskuudessa.

Lue lisää

Purotyöryhmä

Yhdistyksellä on oma kummipuronsa, Rekolanoja, jota hoidetaan yhdessä Vantaan kaupungin ja Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa. Mutta on yhdistys tietysti kiinnostunut myös kaikista muista Vantaan halki virtaavista vesistä.

Lue lisää

Vieraslajityöryhmä

Vieraslajityöryhmä torjuu vieraslajeja Vantaalla järjestämällä kitkentätalkoita ja lisäämällä tietoutta vieraslajeista. Vieraslajeihin kuuluvat myös roskat, luonnolle hyvin vieraat esineet.

Lue lisää