Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Riihimäen yhdistys

Riihimäki
Navigaatio päälle/pois

Aktiiviset pienet ja isommat lintubongarit tekivät osallistujamäärässä ennätyksen tämänpäiväisessä Riihimäen koululaisten linturallissa. Ralli järjestettiin Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja BirdLife Kanta-Hämeen yhteistyönä jo 16. kerran perinteisesti näin vuoden kolmantena keskiviikkona. Edellinen osallistujaennätys vuodelta 2016 rikkoutui nyt 96 osallistujalla 23 joukkueessa!

Sää ei ollut talvinen vaan jotakin ihan muuta, mutta se ei vähentänyt oppilaiden rohkeutta lähteä ulos ja havainnoimaan klo 10-12, mitä havaittavissa oli. Purkutilaisuus järjestettiin Pohjolanrinteen koulun juhlasalissa klo 13 alkaen. Tilaisuutta juonsi BirdLife Kanta-Hämeen puheenjohtaja Juhani Kairamo, havaintoja analysoimassa oli paikallinen lintuasiantuntija Kari Vuorinen ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksestä Cristian Laevuo.

Listalla olleista 37 lajista bongattiin 22. Ässälajeina eli lajeina, jotka havaitsi vain yksi joukkue, bongattiin korppi, peippo, punatulkku, sinisorsa, varpushaukka ja viherpeippo. Yhteensä havaintoja tehtiin 182 kpl.

Alakoulujen sarjan voittajajoukkue 13 lajilla oli Pohjoisen koulun 3B-luokan joukkue: Sebastian Laanterä, Lenni Gradinar, Alva Itkonen, Saana Salonen ja Arttu Eronen. Heidän aikuisvalvojanaan toimi Heidi Laanterä.

Yläkoulujen sarjan paras oli myös 13 lajilla Harjunrinteen koulun joukkue ”Punatulkut”: Miisa Kovanen ja Vilma Koski.

Sarjojen kolme parasta joukkuetta saivat valita luontoaiheisia kirja- ym. palkintoja ja viedä kotiin esim. norppatatuoinnin. Kaikkien osallistujien kesken arvottiin perinteisesti kiikarit ja tällä kertaa toisena palkintona kompassi.

Kiitos kaikille osallistujille.

Kuva: Yläkoulujen sarjan voittajajoukkue
Kuvaaja: Kari Vuorinen
Teksti: Cristian Laevuo

Riihimäen koululaisten linturallit

Riihimäen ala- ja yläkoulujen sekä lukion välistä, leikkimielistä talvilinturallia on järjestetty jo vuodesta 2005 lähtien perinteisesti…

Lue lisää