Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Joensuun yhdistys

Joensuu
Navigaatio päälle/pois

Jaaman kierros (Joensuu, Kontiolahti)

Polkupyörälle hyvin soveltuva n. 50 km pitkä rengasreitti lähtee kaupungin keskustasta Lykynlammelle, Jaamankankaalle ja Utranharjulle. Rantakylän ja Lykynlammen välinen osuus sopii lapsiperheille, Utranharjun maasto on sen sijaan melko vaikeaa. Osuus on mahdollistaa ohittaa Jokirannantien kautta. Reitillä on kuusi uimarantaa ja nuotiopaikkoja. Kannattaa myös poiketa Puntarikosken Häikänniemen virkistäytymisalueella. Luonto reitin varrella on kaupunkiluontoa, joki ja järvimaisemia, lehtoa, Höytiäisen kanavan suistoa, kuivaa mäntykangasta, kuusikkoa ja harjuja. Jaamankierros yhdistyy Kolinpolkuun lähellä kuutostien ylityspaikkaa.

Lykynlampi (Onttola, Kontiolahti)

Lykynlampi on koko perheen ympärivuotinen ulkoilu- ja virkistyspaikka, joka sijaitsee n. 10 km Joensuun keskustasta. Lykynlammella on luontopolku, laavu, uimapaikka ja kiintorastiverkosto sieni- ja marjametsien keskellä. Talvella löytyy myös hiihtolatuja, lasten hiihtomaa, pulkkamäkiä sekä kahvio.

Paikallisluonto

[caption id="attachment_746" align="alignnone" width="1024"] Kuvat Pirkko Päiväläinen[/caption]

Lue lisää

Liperi

Pärnävaaran luonnonsuojelualue

Lue lisää

Ilomantsi

Muinainen, mahtava Koitajoki virtaa läpi vanhojen metsien ja suomaisemien. Koitajoen erämaamaisemat sijoittuvat joen noin 200 kilometrin matkalle. Osa joesta virtaa Venäjän puolella rajan tuntumassa.

Lue lisää

Joensuu

Aavaranta (Noljakka)

Lue lisää

Polvijärvi

Viklinrimpi (Polvijärvi)

Lue lisää