Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Joensuun yhdistys

Joensuu
Navigaatio päälle/pois

Muinainen, mahtava Koitajoki virtaa läpi vanhojen metsien ja suomaisemien. Koitajoen erämaamaisemat sijoittuvat joen noin 200 kilometrin matkalle. Osa joesta virtaa Venäjän puolella rajan tuntumassa.

Koitajoen luontohelmeen kuuluvat Ylä-Koitajoki ja Ala-Koitajoki, jotka yhdistyvät Koitereesta tulevien vesien kanssa virraten kohti Pielisjokea. Laajoilta suoalueilta tuleva vesi on tummaa ja humuspitoista. Koitajoesta osa on padottua ja sen vesimäärää on säännöstelty.

Koitajoen rantojen vanhat metsät ja hiekkatörmät sekä matalat kosket tarjoavat elinympäristön useille vaativillekin lajeille. Joki on Saimaan järvilohen kutujoki ja sen rantametsissä asuu liito-orava. Ala-Koitajoen kulttuuriset perinteet kantavat kauas, se on ollut tärkeä tukkijoki niin arkielämässä kuin valkokankaallakin. Elokuvien lisäksi Koitajoki on ollut esillä I. K. Inhan taiteessa. Nykyisin koko Koitajoen alue on suosittu retkeily- ja kalastuskohde. Retkeillä voi sekä metsissä, rannoilla että joessa esimerkiksi meloen. Alueelta löytyy useita erimittaisia opastettuja reittejä, joita pitkin retkeilijät pääsevät tutustumaan Koitajoen upeaan luontoon.

Paikallisluonto

[caption id="attachment_746" align="alignnone" width="1024"] Kuvat Pirkko Päiväläinen[/caption]

Lue lisää

Liperi

Pärnävaaran luonnonsuojelualue

Lue lisää

Joensuu

Aavaranta (Noljakka)

Lue lisää

Kontiolahti

Jaaman kierros (Joensuu, Kontiolahti)

Lue lisää

Polvijärvi

Viklinrimpi (Polvijärvi)

Lue lisää