Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri

Pohjois-Savo
Navigaatio päälle/pois

TIEDOTE 5.6. 2017 Maailman ympäristöpäivänä

Suojelualue linnuille

Pohjois-Savon ELY-keskus rauhoitti 29.5.2017 Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirin omistaman Rautalammilla sijaitsevan Rastunsuon lintujärven Suomen 100-vuotislahjana.

Piiri osti tämän Rautalammilla sijaitsevan alueen vuonna 2016 ja alue jää piirin omistukseen ja vastuulle. Oston tavoite oli lintujen suojelu.

Kunnostukseen on saatu rahaa Suomen luonnonsuojeluliitolta LähiTapiolan rahoituksena. Rahalla on vuosien varrella hankittu kahlaajien keinolietteikölle pohjakangas sekä hiekkaa, lisää pönttöjä ja uusittu luontopolun opastaulut. Alueen puustoa on raivattu, jotta lintutorneista ja luontopolulta voidaan paremmin tarkkailla järven elämää. Talkootyötä on tehty satoja tunteja.  Jo nyt linnut ovat hyötyneet tehdyistä toimista ja linnusto on monipuolista.

Alueelle on Suonenjoki-Vesanto-tieltä 545 opastus seuraamalla merkkejä Lintujärvi. Retken voi yhdistää vaikka tutustumiseen Etelä-Konneveden kansallispuistoon.

Rastun lintujärvi
Rastunsuon lintujärven alue ennen tehtyjä hoitotoimenpiteitä.

Tervetuloa mukaan kaikkiin tapahtumiin.

Rastunsuon asioita hoitaa hoitokunta, jonka jäseniä ovat mm. Jorma Knuutinen, Kauko Siikström, Teuvo Vepsäläinen ja Maaret Väänänen.

Lisätietoja: Helvi Heinonen-Tanski, p. 040-571 8562

Rastunsuon lintujärvien laavu
Rastunsuon laavulla evästauolla Jaakko Hakola, Risto Palokangas ja Jorma Knuutinen.
Rastun lintutorni
Rastunsuon lintutornista voit katsella vesilintujen elämää.