Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

Pohjois-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Muhosjokivarressa sijaitsevaa Tikanlanton perinnebiotooppia niitetään kolmatta kertaa. Joki on voimakkaasti mutkitteleva ja vapaasti virtaava kanjonimainen vesistö, jonka varret ovat reheviä. Sen rantojen tulvaniittyjä on aikoinaan hyödynnetty heinänteossa. Tikanlantto on saanut kasvaa umpeen jo 1980-luvulta asti, kunnes Helmi-ympäristörahoituksella päästiin aloittamaan vajaan hehtaarin laajuisen kohteen kunnostus. Alkajaisiksi Metsähallitus kaatoi puuston. Sen jälkeen luonnonsuojelupiirin porukka tuli viikatteiden ja haravien kanssa paikalle. Viime vuonna apuna oli pienniittokone. Tänä kesänä jatketaan niittohommia.

Lauantaina 3.8. kokoonnumme klo 9 mennessä niitylle ja lopettelemme noin klo 16. Mahdollisesti saamme niittokoneenkin jälleen avuksi.

Niitty on osa Tikanlantto-Isolantto -Natura-aluetta ja sen hoidosta on tehty ainakin tälle kesälle sopimus Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalveluiden kanssa.

Töiden lomassa nautitaan eväitä ja virvokkeita, joista talkoiden järjestäjä huolehtii. Ilmoitathan ennakkoon, jos sinulla on jokin erityisruokavalio.

Työkalut ovat niinikään järjestäjän vastuulla.

ILMOITTAUDU niittotalkoisiin viimeistään keskiviikkona 31.7.: pohjois-pohjanmaa@sll.fi tai 041 3191816. Kerro myös, tarvitsetko kyytiä tai voitko tarjota sitä. Järjestäjät starttaavat Oulusta klo 8.30. Omin kyydein suoraan paikalle tulevien kanssa sovitaan kohtauspaikka Kylmälänkyläntien varresta tai tavataan Muhoksen Halpahallin pysäköintialueella.

Retkikengät tai kumisaappaat oman maun ja kelin mukaan. Työ ei ole likaista, mutta ulkohommiin soveltuvat vaatteet ovat sopivimmat.