Sijainti: Pääsivu / Tervavaaran suotalkoot

Tervavaaran suotalkoot

Tervavaaran luonnonsuojelualueella Nurmeksessa ennallistetaan suota. Luonnonperintösäätiön suojelualueeseen kuuluu pieni suo, joka on ojitettu 1970-luvulla. Ylä-Karjalan luonnonystävät ja Metsähallitus järjestävät suolla talkoot, joissa tukitaan suon ojia. Myös Luonnonperintösäätiön edustajia tulee paikalle.
Milloin 13.09.2014
alkaa 09:00 loppuu 17:00
Missä Tervavaaran luonnonsuojelualue, Nurmes
Yhteyshenkilön nimi
Yhteyshenkilön puhelinnumero 050 522 1074
Järjestäjä Ylä-Karjalan luonnonystävät
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Ennallistamme Tervavaaran luonnonsuojelualueen suota lauantaina 13.9.2014. Pääosa työstä tehdään kaivinkoneella, mutta paikalle tarvitaan myös talkoolaisia muun muassa ojanpenkkojen raivaukseen ja patojen rakentamiseen.

Kohde löytyy muutaman kilometrin päästä Nurmeksen keskustasta, tässä karttalinkki. Paikalle järjestetään viitoitus Lehtovaarantieltä Leppimäentien kautta. Leppimäentietä ajetaan hiukan alle kaksi kilometriä ja käännytään metsäautotielle oikealle. Sitä ajetaan noin kilometri. Pysäköintitilaa metsäautotiellä on niukasti, joten suosittelemme kimppakyytejä. Voimme myös järjestää kuljetuksen autottomille talkoolaisille.

Omia työkaluja voi ottaa mukaan. Ainakin lapioille ja lekalle on käyttöä, myös vesakonraivaukseen sopivia välineitä voi ottaa. Moottorisahasta ja sahurista ilahtuisimme suuresti. 

Talkoolaisilta toivomme sään ja työn mukaista pukeutumista, eli kumisaappaita, työtäpelkäämätöntä vaatetusta ja työkäsineitä (tuomme jonkin verran työhanskoja). Muita hyviä varusteita ovat juomapullo, ruokailuvälineet ja sade/vaihtovaatteet, jos sattuu huono ilma.

Talkoisiin pitää ruokailun takia ilmoittautua numeroon 050 522 1074 (Hanna Harju) tai sähköpostitse: ylakarjalanluonnonystavat@gmail.com 

Kerro ilmoittautuessasi erityisruokavaliosta! Kyydin saaminen talkoisiin Nurmekse/Valtimon alueelta onnistuu varmasti.

Jos soiden ennallistaminen kiinnostaa enemmän, kannattaa tutustua Metsähallituksen viime vuonna julkaisemaan Ojitettujen soiden ennallistamisoppaaseen, joka on ladattavissa pdf-tiedostona.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: