Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Kevät on jo kääntymässä kesäksi, useimmat muuttolinnut ovat saapuneet ja aloittaneet pesintänsä, leskenlehdet kukkivat jo viimeisten lumikasojen vierellä ja nyt vuorollaan rentukat kultaavat purojen ja ojien reunamia ja muita kosteikkoja. Kevät on luonnon tarkkailijalle lähes hengästyttävää aikaa, kun lyhyessä ajassa tapahtuu niin paljon! Onko sinulla tapana kirjata kevään luontohavainnot ylös, kevään ensimmäinen mustavaris ja nokkosperhonen, peipon laulu, valkovuokon kukinta?… Luontopäiväkirja voi auttaa muistamaan havaintoja ja vertailemaan kevään tuloa eri vuosina.

SLL Oulun yhdistys ei ole talvellakaan horrostanut, vaan Oulun kaavoitusta on seurattu ja laadittu kannanottoja ja muistutuksia maastokäyntien pohjalta. Kampanjointi Pyyryväisuon puolesta ei valitettavasti pelastanut arvokasta suota, vaan kaupunki on kuivannut sen ylijäämämaan läjitysalueeksi. Kampanjoinnilla ja julkisuudella on kuitenkin saatu vauhtia keskusteluun tuhottujen luontoalueiden kompensoinnista.

Kesäkuun kuntavaaleja varten on laadittu luontovaalikone, johon ehdokkaat ovat kiitettävästi vastanneet ja joka nyt on auki myös äänestäjille http://www.luontovaalikone.fi/oulu

SLL Oulussa on myös mm. valmistauduttu Iissä 20.-21.8 pidettävään Ilmasto-Areenaan ja Oulun mahdollisuuksien torin paneelikeskusteluun.

Kesän aikana järjestetään seuraavat tapahtumat:

Loppulan luontokahvila
on avoinna viikonloppuisin kesäkuun alusta elokuun loppuun, Sanginjoentie 1101

20.6 Luonnonkukkien päivä

Retkikohde 1. Hietasaari. Tutustutaan Hietasaaren rantaniittyjen, lehtometsien, niittyjen ja pientareiden monipuoliseen kasvilajistoon.
Kokoontuminen: Hietasaari, Vaaskiventie 25:n vieressä oleva p-alue klo 12
Mukaan tarvitaan saappaat, voit ottaa myös kynän ja kasvion

Retkikohde 2. Sanginjoki, Loppula. Tutustutaan Sanginjokivarren niittyjen ja lähistön vasta suojeluun hankittujen metsien kasvilajistoon.
Kokoontuminen: Loppulan talo (Sanginjoentie 1101) klo 12.
Mukaan tarvitset saappaat, halutessasi myös kynän ja kasvion

20.8 Qigong

Terveysliikuntaa Loppulassa oululaisen qigong-ohjaajan johdolla

21.8 Sieniretki

Kokoontuminen Loppulassa
Vetäjinä kokeneita sienineuvojia. Oma ryhmä lapsille vanhempineen.

28.8 Suomen Luonnon Päivä

Juhlitaan luontoa ja Sanginjoen suojelualueen juhlavuotta!
Päivän aikana Loppulassa esiintyy oululainen kolmen hengen pelimanniyhtye Rällä ja vuoden kansantanssiyhtyeeksi vuonna 2016 valittu oululainen  kansantanssiryhmä Polokkarit. Luontokahvila toimii päivän ajan.

17.9 Sieniretki

Kokoontuminen Loppulassa, retki sienineuvojien johdolla Sanginjoen metsään.

Vieraskasvitalkoot
Olsy tekee yhteistyötä Oulun kaupungin kanssa haitallisten vieraskasvien torjumiseksi luontoarvoiltaan tärkeissä kohteissa. Talkoita järjestetään kesän aikana useammat. Seuraa tapahtumailmoittelua.

Niittotalkoot
Loppukesällä niitetään ja haravoidaan yhteisvoimin Oulun alueen arvokkaita niittyjä. Vuosittain tapahtuva hoito takaa perinnebiotooppien säilymisen lajistoltaan rikkaina.

Tapahtumien aikataulut täsmentyvät, seuraa tapahtumailmoituksia ja tule mukaan!
https://www.sll.fi/oulu/tapahtumat
https://www.facebook.com/slloulu