Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Yksi vuosi on jälleen lopuillaan, niin siis myös luonnonsuojelun vuosi 2019. On hyvä aika hieman kerrata aikaa kulunutta ja kurkata vähän myös ensi vuoden toimintaan.

Kesän ja syksyn aikana pidimme jälleen tykättyä Sanginjoen ulkometsässä sijaitsevaa Loppulan luontokahvilaamme auki viikonloppuisin neljän kuukauden ajan. Myös kekrijuhlan järjestimme siellä marraskuun alussa, jo neljättä kertaa.

Varsinkin alkuvuodesta kampanjoimme ahkerasti ilmastotekojen puolesta ja järjestimme useita ilmastoaiheisia keskustelutilaisuuksia ja tempauksia, kuten marssin, yhdessä muiden järjestöjen toimijoiden kanssa. Elokuussa osallistuimme myös Iin IlmastoAreenaan.

Vuoden aikana kampanjoimme myös Kaivoslaki nyt- ja Lentovero-kansalaisaloitteiden puolesta, osallistuen nimien keruuseen niin somessa kuin kadullakin mm. Oulussa, Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla ja Provinssissa. Annoimme aikaamme muuhunkin työhön kuten kirjoittamiseen aloitteiden hyväksi. Kansallisesti molempiin niihin saatiin huikeat loppukirit aikaiseksi ja reilusti yli vaaditut 50 000 nimeä täyteen.

Osallistuin itse myös turpeenkäytön lopettamista vaativan Suomanifesti-kansanliikkeen käynnistämiseen Miehikkälän Heinä-Vaajersuolla asti lauantaina 16.11. kansanliikkeen ydinporukan lisäksi yhdessä myös mm. Suomen Gretaksikin kutsutun Atte Ahokkaan ja europarlamentaarikko Heidi Hautalan kanssa. Yhteensä paikalla oli ehkä noin 60 ihmistä antamassa liikkeelle upean lähtölaukauksen!

Annoimme lausuntoja, ilmaisimme mielipiteitä ja jätimme oikaisuvaatimuksia kaupungille ja sanomalehtien yleisönosastopalstoille useista aiheista, muun muassa liian kunnianhimottomasta Oulun ympäristöohjelmasta ja ongelmallisesta Sanginjoen ulkometsän hoito- ja käyttösuunnitelmasta. Myös muuta lähiluontoa puolustimme edelleen.

Järjestimme mm. perinteiset hanhi- ja joutsenretket sekä paljon muita retkiä. Pidimme Sanginjoella metsäkonsertin kirjailija Anni Kytömäen ja viulisti Viola Räisäsen johdolla. Edelleen osallistuimme myös lukuisiin luonnonhoitotalkoisiin.

Monenmoista muutakin toimintaa vuoteen mahtui — ja saimmepa tänäkin vuonna myös uusia toimijoita porukkaamme!

Ensi vuonna luvassa on jälleen ainakin perinteisten retkien järjestäminen, ilmasto- ja metsäkampanjointia sekä toivottavasti myös Loppulan kahvilan pitämistä. Myös Luonnonsuojeluliiton vuosien 2020-2021 lähivesiä puolustavaan Minun veteni -kampanjaan osallistumme. Sanginjoen ulkometsää ja kaupunkiluontoa puolustamme edelleen. Tervetuloa toimimaan kanssamme!

Kiitämme lämpimästi kaikkia tukijoitamme ja mukana olleita.

Rauhallista joulua ja onnea uuteen vuoteen!
– Jalmari, Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksen toimijoiden puolesta