Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Heleää juhannusta luontoväki!

Kesän vehreys, valoisat kesäyöt ja kukkivat niityt ovat jälleen ihasteltavanamme hetken aikaa. Nautitaan siksi kesän väreistä, tuoksuista, äänistä ja mauista kaikilla aisteilla! Tätä saimme kokea mm. viime sunnuntain luonnonkukkien päivän retkillä, joita suosi kesäisen leppeä aurinkoinen sää. Kasvien saloihin tutustui yli 70 ihmistä Hietasaaressa ja Sanginjoen Loppulassa.
Pidämme tänäkin kesänä Sanginjoen Loppulan luontokahvilaa auki joka viikonloppu lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-17. Kahvila on auki ainakin syyskuun loppuun. Lähde tutustumaan Sanginjoen ulkometsän erämaiseen luontoon valmiita patikkareittejä pitkin. Voit valita eri pituisia reittejä jopa lähes 15 km asti. Tarkoitus on julkaista pian opaskartta poluista, kysy kahvilasta! Loppulan osoite on Sanginjoentie 1101 ja sinne tulee kaupungista noin 20 kilometriä.
Yhdistys on mukana luonnonsuojelupiirin järjestämissä rantojenhoito- ja niittotalkoissa. Niitä on tarjolla 26.-27.7. Pyhäjoen Yppärissä, 3.8. Muhoksen Sarviselänkankaan niityllä ja 6.8. Kiimingin Haaraojan niityllä. Myös oma talkooniittymme Hietasaaren Puomitiellä on todennäköisesti talkookohteenamme heinäkuussa. Näiden lisäksi päästään tukkimaan ojia Kuivaniemen Pekkasuolla, joka on Hiilipörssin ennallistamiskohde. Talkoot ovat 16.-17.8. Myös vieraslajien torjuntaa on luvassa keskikesän mittaan. Ainakin jättipalsamia kitketään aiemmilta vuosilta tutussa Koskelan Annanpuistossa. Seuraa ilmoittelua.
Varsinkin taas kesän aikana kampanjoimme tärkeiden asioiden puolesta pitkin katuja ja tapahtumia. Kampanjatiimimme on kevät-kesällä ollut jo useaan otteeseen keräämässä allekirjoituksia Kaivoslaki Nyt -kansalaisaloitteeseen, joka vaatii kaivoslain kokonaisvaltaista uudistamista vastuullisemmaksi. Metsälain muutoksia vaativa Avohakkuut historiaan -aloite keräsi viime vuonna yli 62 000 allekirjoitusta ja jännityksellä odotamme eduskunnan käsittelyä sille.
Haluatko tietää enemmän toiminnastamme? Kiinnostaisiko aktiivitoiminta? Tykkää Facebook-sivuistamme tai liity sähköpostilistalle: www.sll.fi/oulu > yhdistys > sähköpostilista. Voit liittyä myös ilmaiseen luontoharrastusyhteisöömme, Retkikerhoon. Ohjeet myös em. sivun alaosassa.
Mukavia kesäpäiviä toivottaen,
Kalle Hellström
Jalmari Suutari
Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys