Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Hei SLL Oulun jäsenet,

Oululaisille luonnon ystäville vuosi 2021 on jo ehtinyt tarjota iloa ja juhlaa, kun 1.3.2021 Oulun kaupungin ja Koneen säätiön kauppakirja Sanginjoen ulkometsän 1440 ha alueesta vahvistettiin. Samalla kaupunki lahjoitti valtiolle myös Isokankaan ja Asmonkorven luonnonsuojelualueet. Näin on syntynyt yli 2500 ha yhtenäinen luonnonsuojelualue, joka tarjoaa  turvapaikan metsän rikkaalle lajistolle sekä lepoa ja virkistystä meille ihmisille, lähimmillään vain 16 km Oulun keskustasta!

Sanginjoen ulkometsän suojelu on ollut 17 vuoden prosessi. Suojelun vaiheisiin ja alueen luonnon ominaispiirteisiin pääset tutustumaan 25.3.2021 klo 18 SLL Oulun yhdistyksen kevätkokouksen yhteydessä, kun suojelun puolesta pitkään taistelleet aktiivit kertovat kuvin ja tarinoin teemalla “Sanginjoki sydämessä”. Kevätkokoukseen voit ilmoittautua 24.3.2021 mennessä slloulunyhdistys(a)gmail.com. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi.

Luonnon puolustamisen tarve ei ole loppunut, päinvastoin: lajikadon hidastaminen on työ, joka ei voi odottaa! Kaavoituksen ja hankkeiden seuranta ja kommentoiminen kuuluvat yhdistyksemme tärkeimpiin tehtäviin. Kasvavassa Oulussa luontoarvot ja maankäyttö joutuvat helposti törmäykseen keskenään. Ajankohtaisia esimerkkejä tästä löytyy Ritaharjusta, missä yli 100-vuotias luonnonmetsä on uhattuna Biltema-tavaratalon suunnitteluvarauksen vuoksi. Kiimingissä taas hieno 45 ha alalta ojittamaton Pyyryväissuo on otettu maa-aineksen läjityspaikaksi vastoin ELY-keskuksen suositusta ja kaupungin omaa linjausta uhanalaisista luontotyypeistä.

SLL Oulu tekee vaikuttamistyötä mm. edellä mainittujen kohteiden puolesta. Voit tukea työtä esim. antamalla kaupungille palautetta sähköisen palautejärjestelmän kautta: https://e-kartta.ouka.fi/efeedback Yhdistyksemme Facebook-päivitysten jakaminen ja kommentoiminen on myös avuksi: https://www.facebook.com/slloulu Olet lämpimästi tervetullut myös yhdessä kehittämään toimintaa! Lisätietoja saat laittamalla sähköpostia yhdistykselle slloulunyhdistys(a)gmail.com

Kevättalven aurinko paistaa kirkkaasti kutsuen laduille ja poluille! Toivottavasti koronarajoitukset pian hellittävät ja pääsemme myös yhteisille retkille ja tutkimusmatkoille luontoon. Seuraa kevään tapahtumia https://www.sll.fi/oulu/ ja tule mukaan retkille ja talkoisiin!

Luontoterveisin SLL Oulun hallitus: Inka, Juha, Kalle, Pirjo, Elina ja Silja