Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Vie­ras­kas­vi­la­jien torjuntaa Oulussa kesällä 2019

Vieraskasvit hallintaan - hanke järjestää 14.05.2019 vieraslajien torjuntatalkoisiin liittyen talkoolaisten ja talkoiden vetämisestä kiinnostuneiden vapaamuotoiseen kesän toiminnan suunnittelu- ja verkostoitumisiltaan.  Tilaisuudessa verkostoidutaan luontotalkoista kiinnostuneiden kesken ja pienen purtavan ja kahvitarjoilun lomassa suunnitellaan tarkemmin yhdessä kesän 2019 toimintaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen https://my.surveypal.com/Toiminnan-suunnittelu–ja-verkostoitumisilta-Oulussa-14.5.2019.

Vieraslajit ovat lajeja, jotka ovat levinneet luontaiselta levinneisyysalueeltaan uudelle alueelle ihmisen mukana joko tahattomasti tai tarkoituksella. Haitallisiksi vieraslajeiksi luokitellaan sellaiset lajit, jotka aiheuttavat ihmisille tai luonnolle ekologista, terveydellistä, taloudellista tai kulttuurista haittaa. Suomessa tunnetuimpia haitallisia vieraskasvilajeja, jättiputkien lisäksi, ovat jättipalsami, kurtturuusu, komealupiini ja japanintatar.

Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa suomalaisia yhdessä tunnistamaan ja torjumaan haitallisia vieraskasvilajeja ja ilmoittamaan niistä eteenpäin. Oulussa vieraslajiongelma on Etelä-Suomea lievempi ehkä karummasta luonnosta ja kylmemmästä ilmastostakin johtuen. Tilanne ole vielä karannut käsistä, vaikka jättipalsami valtaa tilaa monella rannalla ja joutomaalla ja kurttulehtiruusu valloittaa hienoja hiekkarantojamme Oulunsalon ja Hailuodon alueella. Nyt on oikea aika toimia, että ongelma ei pahene! Toivottavasti aktiivisia ja vaikuttavia toimia vieraslajien leviämisen pysäyttämiseksi Oulussa saadaan aikaan jo kesällä 2019! Niitä todella tarvitaan.

Kaikki havainnot haitallisista vieraslajeista kannattaa ilmoittaa www.vieraslajit.fi -sivuston kautta.