Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Ihanaa juhannusta kaikille luon­no­nys­tä­vil­le

Kun keskikesällä katsomme ympärillemme, jokainen hento kasvi, tuoksu ja elävä olento muistuttaa meitä siitä, miksi luontomme on niin arvokas ja miksi jatkamme työtä sen puolesta tilanteessa kuin tilanteessa. Luontomme hyvinvointi riippuu meistä kaikista – ja me kaikki voimme tehdä tekoja sen puolesta. Oli kyse sitten valmistamastamme ruoasta, suhteestamme hyönteisiin, metsien käsittelystä, vieraslajeista, kierrätyksestä tai esimerkiksi vesistöjemme tilasta, voimme kaikki valita ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kaikissa toiminnoissamme.

Tekojen aika on juuri nyt.

Kesän lukusuosituksena kannattaa tutustua Luonnonsuojelija-lehden uusimpaan numeroon Luonnonsuojelija 2/2023 – Suomen luonnonsuojeluliitto (sll.fi), jossa annetaan vinkkejä mm. virtavesiluonnon suojeluun sekä kerrotaan maamme historiasta kuuden kasvin näkökulmasta.

Lue myös Suomen luonnonsuojeluliiton arvio tulevasta hallitusohjelmasta osoitteessa Mitä hallitusohjelma tarkoittaa ympäristön kannalta? – Suomen luonnonsuojeluliitto (sll.fi). Luontokato ja ilmastonmuutos eivät odota, niiden torjumiseen on tartuttava nyt.

Meillä jokaisella on valta päättää omista toimintatavoistamme ja kulutusvalinnoistamme. Kun pidämme luonnon hyvinvoinnin etusijalla ja ympäristöystävällisyyden aina läsnä arjessamme, teemme hyviä valintoja lähes huomaamattamme.

Hyvää kesää kaikille luonnonsuojelijoille – jatketaan syksyllä entistä vahvempina!