Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Saimaa-katiska. Kuvaaja Hanne Kosonen.
Saimaa-katiska. Kuvaaja Hanne Kosonen.

Rakenna oma Saimaa-katiska!

Katiskojen rakentaminen on helppo tapa auttaa erittäin uhanalaista saimaannorppaa.

Saimaa-katiska on norppaturvallinen, kaksipesäinen katiskamalli. Sen nielussa oleva turvalanka estää nielun leviämisen yli 15 cm, joten kuutti ei mahdu tunkeutumaan pyydykseen.

Saimaa-katiska on kevyt ja helppo käsitellä. Rakentaminen ei vaadi erityistaitoja. Työpajassamme on kaikki tarvikkeet valmiina.

Tule sinäkin oppimaan Saimaa-katiskan rakentaminen! Lunasta katiska itsellesi 25€ hintaan tai luovuta se Suomen luonnonsuojeluliitolle. Jaamme vuosittain sata katiskaa vapaa-ajan kalastajille Vaihda verkot katiskaan -tapahtumissa.

Seuraa ilmoitteluamme työpajoista täällä SLL:n Etelä-Savon piirin sivuilla https://www.sll.fi/etela-savo/tapahtumat tai tiedustele seuraavaa katiskapajaa Marjaana Kovaselta, puh. 044 776 4230, marjaana.kovanen(at)sll.fi

Kalasta norppaturvallisesti omatekoisella katiskalla

Yhteinen saimaannorppamme LIFE

Saimaa-­katiskat ovat osa Yhteinen saimaannorppamme LIFE ­-hanketta. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE­-ohjelmasta. Aineiston ja tapahtuman sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.