Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Tule näkemään ja kokemaan maailman arvokkainta luonnonperintöä* risteilyllä.


Katso kuinka Pullervo ja kumppanit odottavat WWF:n luontolivessä.

Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri järjestään yhdessä Savonlinna-risteilyjen kanssa jokavuotisen norpparisteilyn. Tänä vuonna tehdään yhteensä kymmenen risteilyä Saimaan parhaille norppavesille toukokuussa parhaaseen norpan bongausaikaan. Pihlajaveden saaristossa on mahdollista nähdä useita yksilöitä norppia ja kuutteja niin vedessä kuin kivilläkin**. Risteilyllä lähestymme norppia niiden elinoloja ja rauhaa kunnioittaen.

Oppaina risteilyillä ovat Elina Enho, Meeri Koivuniemi ja Juha Taskinen seuraavasti.

Linkki varaussivulle on tekstin lopussa.

Helatorstaina 13.5. klo 10-14 oppaana Juha ”Norppa” Taskinen – LOPPUUNMYYTY
ja klo 15-19 oppaana Juha ”Norppa” Taskinen – LOPPUUNMYYTY

Lauantaina 15.5. klo 10-14 oppaana Saimaannorpan tutkija FT Meeri Koivuniemi
ja klo 15-19 oppaana Saimaannorpan tutkija FT Meeri Koivuniemi

Sunnuntaina 16.5. klo 10-14 oppaana luonto-opas Elina Enho
ja klo 15-19 oppaana luonto-opas Elina Enho

Lauantaina 22.5. klo 10-14 oppaana luonto-opas Elina Enho
ja klo 15-19 oppaana luonto-opas Elina Enho – LOPPUUNMYYTY

Sunnuntaina 23.5. klo 10-14 oppaana luonto-opas Elina Enho
ja klo 15-19 oppaana luonto-opas Elina Enho

Laiva lähtee ja palaa Savonlinnan matkustajasatamaan (torille). Paikanpäällä on hyvät pysäköintimahdollisuudet (pääsääntöisesti maksuttomat kyseisinä aikoina, vain lauantaiaamupäivänä voi auton joutua jättämään hieman kauemmaksi). Laivalle voi ottaa omat eväät, mutta myös laivan kanttiini palvelee. Laivassa on hyvät sisätilat. Oma kiikari ja säänmukainen vaatetus tarvitaan sekä lisäksi suunenämaskeja koko risteilyn ajaksi.  Hinnat risteilyille ovat: aikuinen €45, lapsi €22.5, eläkeläinen €45, opiskelija €45.

Koronatilanteen vuoksi laivalle myydään normaalia vähemmän paikkoja. Pyydämme huomioimaan, että risteilylle ei voi tulla kipeänä.

Risteilyn lipputuloista ohjataan 13 € / 7,50 € Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin toimintaan. Piirin toimintaan kuuluu muunmuassa vaihda verkot katiskaan toiminta, joka on yksi merkittävimmistä tavoista suojella Saimaannorppaa.

LINKKI: Siirry tästä varaamaan risteily

 

*Suomen aieluettelo seuraavista Unescon maailmanperintökohteista on toimitettu Unescon maailmanperintökomitealle tammikuussa 2021. Saimaan norppasaaristo on ehdolla luonnonperintökohteeksi ja edustaa maailman arvokkainta luonnonperintöä. Statusta odotetaan myönnettäväksi 2024.

**Risteilyllä ei ole voimassa ns. norppatakuuta, norppa on villieläin ja sen näkeminen todennäköistä risteilyllä, mutta ei sataprosenttisen varmaa.