Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Lähde latvoilta liikkeelle on Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin kampanja, jolla lisätään tietoisuutta pienvesistä ja nostetaan niiden arvostusta. Kampanjassa kerätään paikkatietoa, nimistöä ja tarinoita Kanta- ja Päijät-Hämeen pienvesistöistä: lähteistä, puroista, noroista ja lammista. Kampanja on käynnissä vuoden 2024 ajan.

Kampanjan tavoitteena on paikallistaa tuntemattomia pienvesistöjä sekä kerätä pienvesien nimistöä, muistoja ja tarinoita Hämeen alueen pienvesistä. Haluamme lisätä tietoisuutta pienvesien roolista luonnon monimuotoisuuden ja vesistöjen laadun ylläpitäjinä.

Kampanjassa tehdään yhteistyötä Suomen vesistösäätiön ja Hämeen ely-keskuksen kanssa. Kampanjan tuottama aineisto luovutetaan Suomen Vesistösäätiön Sua lähde kaunis katselen – hankkeessa tehtävän tutkimuksen aineistoksi sekä Hämeen ely-keskuksen luonnovarayksikön lähdekartoituksen käyttöön. Teemme myös tiedotusyhteistyötä Hämeen ely-keskuksen Hämeen alueen lähdekartoituksesta.

Osallistu

Jaa tietosi ja tarinasi sinulle tärkeistä Etelä-Hämeen pienvesistä täyttämällä kampanjan kyselylomake. Kyselylomakkeelle pääset tästä: https://q.surveypal.com/Lahde-latvoilta-liikkeelle

Ohjeet sijaintitietojen määrittämiseen Maanmittauslaitoksen Karttapaikka-palvelusta on saatavilla täällä: Ohje sijaintitiedon määrittämiseen Karttapaikassa

Seuraa Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin Facebook- ja Instagram-tileillä julkaistavaa Pienvesikoulu-sarjaa. Pienvesikoulu jatkuu toukokuun loppuun asti.

Facebook-tilille

Instagram-tilille