Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Suomenselän yhdistys

Suomenselkä
Navigaatio päälle/pois

Kuortaneenjärven eteläisessä osassa levittäytyy laaja Lapuanjoen suisto. Matalan suiston luonto on poikkeuksellisen hieno ja luonnonoloiltaan rikas. Kohteesta on paikallisin voimin tehty useita linnustollisia tutkimuksia sekä yksi viitasammakkokartoitus. Pennalan alueesta on vuosikymmenten aikana kertynyt ja arkistoitu runsaasti tietoa.

Joutsenia Pennalanlahdella. Kuva: Esko Rajala
Syksy tuo laulujoutsenet Pennalanlahdelle. Kuva: Esko Rajala

JULKAISUT / JULKAISUJEN KÄSIKIRJOITUKSET:

 

Esko Rajala kartoitti kesällä 2003 Pennalanlahden ja Kuortaneenjärven eteläisen osan pesimälinnustoa. Tiedot julkaistiin samana vuonna Saukonjälkilehdessä nro 7. Alla olevan linkin takaa löytyy löytyy tekstin ”Kuortaneenjärven Pennalanlahden linnusto 2003″ käsikirjoitus:

Pennalanlahden pesimälinnusto 2003

 

 

Esko Rajala kirjoitti Pennalan linnustosta myös Kuurtanesseuran Joulu -lehteen vuonna 2004. Kirjoituksen nimi on ”Lintueloa Pennalanlahdella”.

Lintueloa Pennalanlahdella

 

 

Kuortanelaista lintuelämää vähän laajemminkin käsiteltiin Esko Rajalan kirjoituksessa ”Kuortaneenjärven ja lähivesistöjen linnustosta”. Kirjoitus julkaistiin ”Kuortaneenjärvi Lapuanjoen helmi” -kirjassa. Kirja on Länsi-Suomen ympäristökeskuksen julkaisu vuodelta 2006.

Kuortaneenjärven ja lähivesistöjen linnustosta

 

 

Kuortaneenjärven eteläinen osa arvioitiin vuonna 2013 maakunnallisesti arvokkaaksi lintualueeksi. Kuortaneenjärvi ja muutkin maakunnallisesti arvokkaat lintukohteet löytyvät tästä linkistä:

SSLTY MAALI -raportti

 

 

Keväällä 2013 Esko ja Terttu Rajala kartoittivat Kuortaneenjärven eteläisen osan viitasammakkopopulaatiot.

Viitasammakkokartoitus 2013

 

Paikallisluonnosta

"Joka ei tunne omaa maataan, hän ei tiedä, mistä on kotoisin."   J.V. SNELLMAN

Lue lisää

Arvokkaita luontokohteita

Lienee aika tavallista, että omaa kotiseutua pitää itsestäänselvänä ja tuikitavallisena. Kaiken hienon arvelee helposti olevan muualla,…

Lue lisää

Suomenselän suoluonto

Yhdistyksemme nimi on Suomenselän Luonnonystävät, sillä toimialueemme sijaitsee Suomenselän läntisellä laidalla. Täällä vedenjakajan…

Lue lisää

Kaulalamminneva, Tausneva ja Rimminneva

Tausnevan ja Kaulalamminnevan puolesta tehtiin työtä vuosina 2010-2015. Vaasan hallinto-oikeuden päätös sammutti lopulta turpeenkaivamissuunnitelman…

Lue lisää