Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Suomenselän yhdistys

Suomenselkä
Navigaatio päälle/pois

Luonnonystävät pyrkii jakamaan tietoa luonnosta ja ympäristön suojelusta. Siksi yhdistys järjestää säännöllisesti retkiä luontokohteisiin. Toimintamme jokaisena vuotena on järjestetty ainakin yksi yleisöretki. Vuonna 2020 heinäkuun yleisöretki suuntautuu Soiniin. Kohteena ovat Reijo Kivijärven taideateljee ja kuninkaanpuiston retkireitti. Luonnonkukkien päivän retkellä mennään Töysään. Suunnistelmissa on käydä elokuulla myös Ähtärin Tuomarniemessä tutustumassa puulajipuistoon Jorma Toopakan opastuksella.

Etenkin toimintamme alkuaikoina järjestimme esitelmätilaisuuksia ajankohtaisista luonto- ja ympäristöaiheista kevät- ja syyskokousten yhteydessä. Yhteistyön viriäminen kansalaisopiston kanssa tuottaa toivottavasti monia hyviä esityksiä.

Luonnonystävät pyrkii säilyttämään luonnon monimuotoisuuden, ympäristön puhtauden ja maiseman kauneuden. Siksi annamme lausuntoja ja mielipiteitä eri suunnitelmista sekä teemme itse aloitteita. Lokakuulla 2018 lähetimme yhdistyksen laatiman muistutuksen Etelä-Pohjanmaan maakuntaliiton vaihemaakuntakaavaehdotuksesta. Muistutuksella pyritään suitsimaan suurta turvevarausten määrää.

Tieto luonnon- ja ympäristönsuojelun tärkeydestä ei ole vielä saavuttanut kaikkia. Siksi olemme joutuneet tekemään myös valituksia. Valituksilla on haettu ja saatu laillisuutta.

 

30 vuotta on jo toimittu

Yhdistys on 30 toimintavuotensa aikana järjestänyt 66 luontoretkeä, 55 esitelmätilaisuutta, laatinut noin 40 aiheesta lausuntoja, aloitteita…

Lue lisää

Näin toimitaan jatkossa

Tapahtumakalenteria 2018- Kesällä 2022 kaksi lupiinikökkää (Tuuri ja Alavus) ja yksi jättipalsamikökkä (Kuortane)

Lue lisää

Valituksia

Valitukset ovat äärimmäinen keino puolustaa luontoa. Valitusta kannattaa käyttää silloin, kun tietää tai epäilee, että suunniteltu…

Lue lisää
Saukko syö sammakkoa Lapuanjoen jäällä.

Saukonjälki

Saukonjälki nro 9 julkaistiin 4.5.2018. Uusin Saukonjälki on pdf-muodossa oleva nettilehti.

Lue lisää