Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Suomenselän yhdistys

Suomenselkä
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivä su 16.6.

Katajakorven lehtokasvillisuutta.
Katajakorven kasvirunsautta. Kuva: T. Rajala

Tulevana kesänä vietetään luonnonkukkapäivää kesäkuun 16. päivänä. Luonnonystävien kukkaretkikohde on Pahajoki Jokivarren kylässä.

Edellisvuonna 2023 Luonnonkukkien päivä juhli 20 -vuotistaivaltaan, ja sen kunniaksi Luonnonystävät suuntasi kasviretkelle Kuortaneen Katajakorpeen. Se oli hyvä juhlaretkikohde, sillä Katajakorven lehto on Luonnonystävien toimialueen kasvistollisesti hienoimpia paikkoja. Luonnonkukkien päivän sää oli helteinen. Se karsi osallistujamääriä, mutta yhdeksän retkeläistä jaksoi sentään nvaeltaa katsomaan kohteen lehtokuusamia, näsiöitä ja muita kasviherkkuja.