Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Salon yhdistys

Salo
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri käynnisti toukokuussa 2016 lopulta toukokuun loppuun 2017 asti kestäneen SusiAita-hankkeen. Hanke lähti liikkeelle paikallisten asukkaiden ja luonnonsuojelijoiden yhteisestä näkemyksestä, että susialueella tarvitaan kohdennettua neuvontaa ja uudenlaisia yhteisiä toimintatapoja. Hankkeen yhteistyökumppaneina olivat Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Suomen Riistakeskus Varsinais-Suomi.

Salon seudulla on runsaasti lammas- ja muuta karjataloutta sekä hevosia ja muita eläimiä harrasteenaan tai lemmikkinään pitäviä ihmisiä. Eläintenomistajilla on susialueilla huoli ulkona laiduntavien tai ulkoilevien eläinten turvallisuudesta. Myös perinnemaisemia hoidetaan pääasiassa nautakarjalla ja lampailla. Näiden alueiden hoito vaarantuu, jos niitä ei susivahinkojen pelossa enää hoideta laiduntamalla.

SusiAita-hankkeen tavoitteena oli yhteistyössä eri intressitahojen kanssa suunnitella ja jakaa faktoihin perustuvaa tietoa susista ja susilta suojautumisesta ja siten turvata sekä maaseudun asumisen ja elinkeinojen edellytyksiä että turvata uhanalaisen suden suojelu Salon alueella. Tavoitteena oli myös luoda uudenlaisesta yhteistoiminnasta malli, jota voidaan jakaa muualle.

Hankkeen tuloksena toteutettiin laaja seminaarien ja neuvontatilaisuuksien sarja Salossa. Hankkeessa tuotettiin esite miten toimia petovahingon sattuessa ja sitä jaettiin laajasti. Hankkeesta voit lukea lisää haloo maaseutu sivuilta.

Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys ry osallistui hankkeen omarahoitukseen 1000 €:n osuudella sekä yhdistyksen asiantuntijat olivat hankkeen käytettävissä (Sanna Tikander; viestintä alueella, hankeosaaminen ja raportointi ja Jarmo Markkanen; susien ekologia ja esiintyminen seudulla ja viestintä paikallisille ihmisille). Lisäksi yhdistys maksoi Salossa pidettyjen ohjausryhmän kokousten kahvitukset ja varasi tilat nimiinsä kokouksille ja tilaisuuksille. Tällöin saatiin tilat ilmaiseksi hankkeen käyttöön. Yhdistys myös viesti foorumeillaan aktiivisesti hankkeen tilaisuuksista.

Toiminta

Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoiseen luonnon- ja ympäristönsuojelutyöhön. Yhdistys järjestää erilaisia kaikille avoimia ja monesti…

Lue lisää

Pönttöelämää! -tempaus

Mitä: Lähetä Ssly:lle tarina, joka tapahtui linnunpöntössä tai sen liepeillä osoitteeseen salonluonto@gmail.com tai postaa se yhdistyksen Facebook-ryhmään käyttäen #pönttöelämää. Yhdistys kokoaa tarinoita ja niihin liittyviä kuvia kotisivuilleen. Parhaat tarinat palkitaan.Kenelle: Sinulle salonseutulainen Milloin: 12.3.-31.8.2020

Lue lisää

Pönttöelämää -tarinoita

Ssly päivittää tälle sivulle kevään mittaan salonseutulaisten lähettämiä tarinoita ja kuvia tapahtumista pöntöissä ja niiden liepeillä Pönttöelämää -tempaukseensa liittyen. Parhaat tarinat palkitaan. Tarinoita julkaistaan myös yhdistyksen Facebook-ryhmässä.

Lue lisää

Pönttömyynti

Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys valmistaa ja myy laadukkaita linnunpönttöjä, siilin talvipesiä ja lepakonpönttöjä ennakkotilauksesta.…

Lue lisää

Aiemmat tapahtumat

Millaisia ovat Ssly:n tapahtumat ja tilaisuudet? Tästä pääset jyvälle joistakin menneiden vuosien tunnelmista ja toiminnoista.

Lue lisää

Toimintakertomus